Penyanyi Harus Ada Mental Yang Kuat - Rossa - Hiburan | mStar

Penyanyi Harus Ada Mental Yang Kuat - Rossa

PENGALAMAN dalam Industri hiburan muzik Indonesia menjadikan modal kepada Rossa untuk diterima sebagai salah seorang juri undangan dalam program realiti tv Indonesia Idol tahun ini.

"Walau ini meerupakan pengalaman kali pertama saya namun saya yakin kemampuan peserta yang datang. Yang penting kita mendengar dan mengadili suara mereka yang benar-benar boleh nyanyi," katanya.

Selain itu, katanya, menjadi seorang penyanyi yang bagus harus memiliki mental yang kuat walaupun sedang berada di bawah tekanan dari manapun.

"Mereka juga harus punya mental yang kuat, kalau dikritik oleh Anang jangan terus menangis. Dan kalau ada yang sampai marah di luar, itu memperlihatkan mental yang tidak kuat," jelasnya lagi.

Bercakap tentang mental yang tidak kuat, Rossa pernah mempunyai pengalamannya sendiri. Seorang peserta yang dianggap bagus dan mempunyai peluang baik akhirnya harus disingkirkan kerana tidak dapat memanfaatkan peluang di depan matanya.

"Ketika di Medan, kita fikir bagus lalu minta dia istirahat sampai sejam tapi ternyata masih begitu jadi kita gagalkan dia" katanya.

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Luiz dedah punca pindah ke Arsenal