Tiket Konsert Zee Avi Habis Dijual - Hiburan | mStar

Tiket Konsert Zee Avi Habis Dijual

Rafizah memberi ucapan semasa sidang media konsert Zee Avi yang bakal diadakan di KL Live @Live Center, 20 Mac ini. - Foto The Star Oleh AZHAR MAHFOF
Rafizah memberi ucapan semasa sidang media konsert Zee Avi yang bakal diadakan di KL Live @Live Center, 20 Mac ini. - Foto The Star Oleh AZHAR MAHFOF

BIARPUN namanya tidak terkenal di Malaysia, namun gadis yang berasal dari negeri Bumi Kenyalang ini telah berjaya membuka mata negara luar dengan bakat nyanyiannya.

Dilahirkan dengan nama Izyan Alirahman, 24, atau lebih dikenali Zee Avi kini sudah boleh berbangga kerana berjaya menakluk beberapa negara Eropah selepas memperkenalkan muzik soul dan Jazz yang dibawanya.

Terbaru, Zee Avi kini sedang sibuk dengan aktiviti jelajah Australia selepas mengadakan persembahannya di California dengan memperkenalkan lagu-lagu nyanyiannya.

Tiada siapa menjangka, tuahnya selepas dilamar syarikat rakaman dari Amerika Syarikat beberapa tahun dahulu membuatkannya kini sebaris dengan artis Hollywood lain.

Selepas berjaya membina kerjayanya di sana, Zee Avi buat pertama kalinya akan mengadakan konsert di negara kelahirannya ini.

Konsert yang bakal diadakan di Kuala Lumpur Live @ Life Centre pada 20 Mac ini akan bermula pada pukul 8 malam yang bakal dihadiri 3000 peminatnya.

Menurut bahagian perolehan (Ancillary Income) Syarikat Penerbangan Murah Air Asia, Rafizah Amran, memberitahu pihaknya memilih Zee Avi kerana melihat bakat yang dimiliki olehnya disamping ingin mengetengahkan penyanyi berbakat yang bersesuaian dengan jenama syarikat penerbangan itu.

"Syarikat Air Asia adalah sebuah syarikat penerbangan negara Asia, sebagai menyahut cabaran itu, pihak kami telah memilih Zee Avi kerana dia merupakan rakyat kita dan datangnya daripada negara Asia.

"Kami yakin dengan bakat yang dimilikinya, tapi sayang orang kita tidak mengenali dia tapi hanya tahu lagunya yang berjudul Kantoi, " katanya selepas sidang media Konsert Zee Avi Live in Kuala Lumpur di La Bodega Lounge, Bangsar.

Selain itu, Rafizah turut berkata, tiket konsert Zee Avi yang telah diuruskan oleh Syarikat Air ASia Red Tix bagaimanapun telah habis dijual selepas dua hari diiklankan.

"Kami memang tidak sangka dapat menjualkan tiket konsert tersebut dalam tempoh sesingkat itu, hanya dua hari sahaja.

"Pihak kami hanya iklankan melalui laman sosial twitter dan facebook, sehari sahaja berjaya dijual sebanyak 1000 lebih.

"Lingkungan umur pembeli tiket konsert itu pula merangkumi umur 18-35 tahun. Lagipun tiket yang dijual tidak terlalu mahal yang hanya bermula daripada RM55, RM105 dan 205 sahaja," katanya.

Ketika ditanya mengenai lagu dan persembahan Zee Avi pada malam konsert tersebut, Rafizah memberitahu konsert itu tidak akan dipenuhi dengan penari iringan tetapi akan mengekalkan cara dan trademarknya yang tersendiri.

"Kita akan perkenalkan konsert Zee Avi dengan caranya tersediri. Zee Avi juga turut merahsiakan lagu-lagu yang bakal dinyanyikan pada malam tersebut kerana ingin memberikan kejutan buat peminat di tanah airnya.

"Konsert pada malam itu juga akan berlangsung selama 50 minit dan keesokkan harinya, Zee Avi akan terus terbang ke Australia untuk menyambung konsertnya di sana pula," kata Rafizah.

Artikel Sebelum

Swift Takut Cinta Diketahui Ibu

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain