Konsert 'Kau Di Hatiku' Bela Nasib Artis Hilang Upaya - Hiburan | mStar

Konsert 'Kau Di Hatiku' Bela Nasib Artis Hilang Upaya

Adibah Noor.
Adibah Noor.

BARISAN penyanyi terkenal Adibah Noor, Zainal Abidin, Atilia, Amy Mastura & Aizat akan berpadu tenaga untuk persembahan istimewa khas untuk dua malam bagi menjayakan konsert 'Kau Di Hatiku'.

Satu sidang akhbar bagi menjayakan konsert tersebut akan diadakan pada 24 Februari, pukul 3 petang di ruang legar, Hotel Berjaya Times Square di tingkat 14

Konsert Amal dan Malam Gala ini bertujuan untuk membantu rakan-rakan artis dan golongan seni yang telah hilang upaya disebabkan oleh penyakit/kemalangan. Di samping itu, sebahagian daripada kutipan ini akan disalurkan ke Tabung Bersamamu TV3.

Antara penerima yang dikenalpasti ialah M Rajoli (pelakon), Zaiton Sameon (penyanyi) dan Karim Sulaiman (Wartawan).

Persembahan pertama untuk majlis kutipan derma ini ialah Konsert Amal yang akan diadakan pada Jumaat, 9 April 2010. Tiket akan dijual pada orang ramai dengan harga RM50.

Sementara itu, Malam Gala pula dirancang untuk berlangsung pada 10 April 2010 yang mana tempat duduk akan dijual dengan harga RM300 ataupun RM2000 untuk semeja (Nilai tempahan sehingga RM15,000 semeja juga disediakan).

Malam Gala ini turut akan diserikan dengan pertunjukan fesyen oleh Calvin Thoo.

Sehubungan dengan itu, para penghibur yang terlibat juga akan melelong barangan koleksi peribadi mereka untuk memeriahkan lagi kutipan derma ini.

Setiap artis akan menyampaikan persembahan masing-masing selama 30 minit sebelum diakhiri dengan persembahan 'finale'.

Konsert "Kau Di Hatiku" ini berharap dapat meringankan beban yang dihadapi oleh golongan seni yang berdepan dengan kesusahan untuk bekerja disebabkan oleh masalah kesihatan ataupun keadaan keluarga yang tidak mengizinkan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi publisis Konsert "Kau Di Hatiku", Samantha Schubert di talian 017-3021644.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Linda Onn Cari Suami Sesedap Mata Memandang

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

Artikel Lain