Kemunculan Istimewa 'Kris Allen Live in KL Showcase' - Hiburan | mStar

Kemunculan Istimewa 'Kris Allen Live in KL Showcase'

KETIBAAN Juara American Idol 2009, Kris Allen, 25, yang akan tiba Malaysia lusa untuk mempromosikan album sulungnya sambil bertemu peminat amat dinantikan-nantikan.

Bintang muda yang kini menjadi kegilaan ramai gadis itu ternyata mempunyai auranya tersendiri.

Allen terus berjaya membina namanya sendiri setelah menjuarai program realiti itu. Peminat Allen di Malaysia tentunya tidak akan melepaskan peluang untuk berjumpa dengan idola mereka kerana peluang ini tidak harus disia-siakan. Buat pertama kalinya, pemenang American Idol itu menjejakkan kakinya di bumi Malaysia.

Allen diterbangkan ke Malaysia oleh Star World yang juga penyiar rasmi American Idol dan Astro. Bakat Allen tidak boleh dipandang sepi kerana dia bukan saja boleh menyanyi, malah dia boleh bermain gitar dan beberapa alat muzik lain serta mencipta lagu dengan baik.

Anak muda kelahiran Arkansas, Amerika Syarikat ini mampu menjiwai semua lagu yang dihidangkan dalam album sulungnya. Album solonya diedarkan pada November tahun lalu dan diberi judul namanya sendiri.

Kesemua lagu yang dipaparkan mempunyai cetusan idea Allen yang cukup romantis dan berseni seperti Live Like We're Dying, Before We Come Undone, Can't Stay Away, The Truth, Written All Over My Face, Bring It Back, Red Guitar, Is It Over, Let It Rain, Alright With Me, Lifetime dan I Need To Know.

Seminggu selepas album debutnya dipasarkan, ia terjual sebanyak 80,000 unit dan menduduki tangga ke-11 album paling laris dalam Billboard 200.

Hujung tahun lalu dan awal 2010, jualan album Allen bertambah kepada ratusan ribu unit sementara lagu Live Like We're Dying berada di tangga ke-25 dalam carta Billboard Hot 100.

Lagu itu juga dijual sebanyak 620,000 unit menerusi sistem muat turun dan angka itu terus bertambah.

Kepada semua peminat Allen, tentu tidak mahu lepaskan peluang bertemu dengannya pada sesi autograf di Centre Court, pusat beli-belah Midvalley, Isnin ini jam 6 petang.

Untuk mendapatkan tandatangannya mereka hanya perlu membawa cakera padat (CD) lagunya.

Pada hari Isnin, jam 8 malam, jejaka kacak ini akan membuat satu persembahan istimewa 'Kris Allen Live in KL Showcase' di The Gardens Ballroom, The Garden Hotel. Persembahan itu terbuka kepada pelanggan Astro dan pemenang peraduan menerusi atas talian yang diadakan baru-baru ini.

Untuk maklumat, American Idol musim kesembilan sudahpun bersiaran menerusi Star World (saluran 711), setiap Rabu dan Khamis, jam 6 petang dan diulang pada hari sama, jam 8 malam.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Mas AF2 Akui Emosinya Lebih Stabil Kini

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel