Matthew McConaughey Lalui 40 Hari Tanpa Seks - Hiburan | mStar

Matthew McConaughey Lalui 40 Hari Tanpa Seks

Gambar terbaru Matthew MacConaughey bersama kekasihnya, Camila Alves dan bayi perempuan mereka, Vida yang diambil pada 4 Januari 2010. - Foto AP
Gambar terbaru Matthew MacConaughey bersama kekasihnya, Camila Alves dan bayi perempuan mereka, Vida yang diambil pada 4 Januari 2010. - Foto AP

AKTOR Matthew McConaughey dikhabarkan sedang melalui tempoh enam minggu yang menyukarkan kerana dilarang mengadakan hubungan seks bersama kekasihnya, Camila Alves.

Keputusan itu terpaksa diterima oleh McConaughey kerana kekasihnya masih dalam proses berpantang selepas melahirkan bayi perempuan mereka, Vida pada 3 Januari lalu.

Alves yang berasal dari Brazil, mempercayai tradisi negara itu yang melarangnya daripada melakukan sebarang aktiviti berat termasuklah bersukan atau pun hubungan seks selama 40 hari bagi memulihkan semula sistem dalaman dan luaran tubuhnya secara menyeluruh.

Menurut Alves yang juga seorang penyampai TV, "Tradisi di tempat asal saya menetapkan tempoh berpantang selama 40 hari untuk memulihkan semula sistem badan selepas melahirkan anak.

"Badan saya perlu berehat sepanjang tempoh ini. Sepanjang tempoh ini, saya tidak boleh melakukan sebarang kerja yang berat dan lasak, termasuklah tiada hubungan seks, tidak boleh ke gimnasium dan hanya mengambil makanan yang berkhasiat.

"Tradisi ini adalah satu perkara yang baik untuk badan bagi memulihkan sistem badan secara perlahan-lahan dan semulajadi. Selepas 40 hari, sistem badan akan pulih seperti sedia kala," demikian menurutnya kepada StyleList.com.

Hanya tinggal tiga minggu sahaja untuk Alves melengkapkan tempoh berpantang 40 hari itu.

Dia mengakui tidak sabar untuk kembali aktif dan kini sedang menghitung hari untuk menamatkan tempoh berpantangnya pada 14 Februari depan, yang secara kebetulan jatuh pada Hari Kekasih.

Artikel Sebelum

Kesempurnaan Itu Membosankan SRK

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi

Melaka United sah ikat Safiq, Shukor