Nidji Peraga Batik Indonesia Semasa Konsert di Malaysia - Hiburan | mStar

Nidji Peraga Batik Indonesia Semasa Konsert di Malaysia

BAND dari Indonesia Nidji akan mengadakan sebuah konsert di Malaysia pada 27 Januari ini. Ketika mengadakan persembahan di hadapan peminatnya di sini, vokalisnya, Giring dan kawan-kawan akan memakai pakaian batik buatan Indonesia.

"Nanti kami mahu pakai batik ketika di atas pentas. Bagi kami batik itu kebanggaan Indonesia. Jadi kami sengaja pakai batik di sana," ujar Giring kepada detikhot.com ketika di Pondok Gede, Jakarta Timur, kelmarin.

Bukan bermaksud memprovokasi, Nidji ingin menegaskan bahawa band yang terdiri daripada anak muda serta kebanyakan peminatnya juga dari kalangan anak muda masih memiliki kebanggaan dengan identiti nasionalnya. Konsert di sini sekaligus dalam rangka promosi album ketiga mereka, Let's Play.

Sejak tiga tahun ini Nidji selalu tampil dengan busana batik. Untuk urusan berbusana batik, band yang popular dengan lagu Disco Lazy Time dan Sang Mantan itu mempunyai pereka fesyen sendiri.

"Kami punya pereka khusus. Kami tempah batiknya dari Rumah Batik Wijaya di Bandung. Nama perekanya adalah Ratri. Jadi kami punya konsep dan rekaan sendiri," tutur Giring bangga.

Artikel Sebelum

Nana Kurang Stres dan Makin Sebati Di XFM

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel