RTM & Media Prima Akan Tandatangani MoU Bagi Laksana Beberapa Inisiatif Bersama - Hiburan | mStar

RTM & Media Prima Akan Tandatangani MoU Bagi Laksana Beberapa Inisiatif Bersama

RTM dan kumpulan penyiaran media swasta Media Prima akan menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) awal bulan depan bagi melaksanakan rancangan dalam beberapa bidang, termasuk pertukaran berita, pertukaran filem, penerbitan bersama, pengambilan program sukan, pertukaran personel, dan pemasaran dan promosi bersama, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim hari ini.

Berucap pada mesyuarat pertama antara dua entiti itu di Angkasapuri di sini, beliau berkata langkah itu akan membolehkan RTM dan Media Prima bergabung sumber dan menjalankan kerjasama luas.

Katanya, kedua-dua RTM dan Media Prima akan mencari penyelesaian praktikal dan berusaha bagi menambah baik industri penyiaran tempatan.

Inisiatif itu, kata beliau, akan akhirnya memanfaat rakyat dan negara.

Dr Rais berkata terdapat banyak bidang di mana kedua-dua pihak boleh bekerjasama, khususnya dalam mempromosikan seterusnya konsep 1Malaysia dan program-program nasional lain.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

Artikel Lain