KD dibenarkan berkomunikasi dengan anak-anak melalui media, SMS atau Blackberry dengan syarat - Hiburan | mStar

KD dibenarkan berkomunikasi dengan anak-anak melalui media, SMS atau Blackberry dengan syarat

Krisdayanti beraksi semasa The World Peace Music Awards, pada 14 Jun 2003, di Garuda Wisnu Kencana di Bali, Indonesia. -Foto AP
Krisdayanti beraksi semasa The World Peace Music Awards, pada 14 Jun 2003, di Garuda Wisnu Kencana di Bali, Indonesia. -Foto AP

KRISDAYANTI (KD) dan bekas suami Anang Hermansyah telah mencapai kata sepakat dalam soal hak penjagaan dan harta. Surat yang menjelaskan kesepakatan ini dibuat baru-baru ini di hadapan pasangan Rudhy A Lontoh dan Elsie (yang juga jurucakap bagi pihak KD).

Surat itu, antara lain menyentuh, soal hak penjagaan Aurelle dan Azriel dan pembahagian harta.

Di surat itu, mereka sepakat untuk memberikan hak penjagaan anak kepada kepada Anang dengan menimbang kesibukan Anang dan KD. Namun Anang diwajibkan untuk menerangkan soal perceraian ini kepada anak-anaknya secara wajar.

Dan KD pula tetap mendapat hak untuk menemui dua buah hatinya itu, tapi harus dengan persetujuan Anang. KD juga dibenarkan menjalin komunikasi dengan Aurelle dan Azriel melalui media apa pun, mulai dari SMS hingga ke Blackberry Messenger.

Bagi urusan harta, Anang dan KD sepakat untuk memberikan kepada Aurelle dan Azriel. Sebelum ini, Anang dan KD tidak membuat perjanjian nikah untuk pisah harta.

Pendaftaran perceraian KD dengan Anang Hermansyah telah dibuat pada 28 September 2009 lalu. Setelah pendaftaran itu, Krisdayanti berjanji akan menyelesaikan masalah kelancaran proses perceraian dan akan mengorbankan pekerjaannya.

"KD rasa masalah perceraian tidak sebanding dengan masalah pekerjaan. Dia sangat menghormati urusan ini hiungga menunda beberapa pekerjaan sampai putusan cerai keluar, baru dikerjakan," ujar Elsie Lontoh, jurucakap KD.

Menurut Elsie, KD telah membuat jadual kerja yang sesuai dengan dengan proses percerainnya sampai bulan November. Penyanyi yang popular dengan lagu 'I'm Sorry Goodbye' jelas sudah siap secara mental untuk mengharungi apa saja kemungkinan dan mengakhiri biduk rumah tangga yang telah didirikan selama 13 tahun itu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Penerima sulung Anugerah Ikon Pesara sebak imbau saat bersama kanak-kanak disleksia – “Persaraan berbaloi... ada jadi pilot, arkitek dan peguam”

KARNIVAL Rasa Sayang (KRS) 2019 anjuran KWAP membuka mata bakal pesara dan pesara untuk bergiat aktif selepas persaraan.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

Artikel Lain