Selami duka hati seorang ayah dalam 'Bapak' di ntv7 Jun ini

Saksikan The Little Princess, setiap Ahad mulai 7 Jun 2009, jam 9.30 pagi di ntv7
Saksikan The Little Princess, setiap Ahad mulai 7 Jun 2009, jam 9.30 pagi di ntv7
Saksikan The Little Princess, setiap Ahad mulai 7 Jun 2009, jam 9.30 pagi di ntv7

DARI isu pemanasan global ke nilai-nilai kekeluargaan di samping merasakan sebuah pengembaraan yang menghiburkan bersama barisan rancangan seperti HOME, Little Princess, Bapak dan Parental Guidance di Saluran Ceria Anda.

Bersempena sambutan “Hari Alam Sekitar Sedunia” pada 5 Jun ini, tiada apa yang lebih bermakna dari memperkayakan ilmu kita mengenai isu kehangatan bumi melalui HOME, sebuah jurnal pengembaraan yang menyorot kepentingan untuk memelihara persekitaran.

Diraikan di lebih 100 negara, dokumentari istimewa hasil ciptaan Yann Arthus Bertrand ini turut bertujuan untuk menggalakkan masyarakat sedunia bagi bekerjasama demi menangani masalah yang turut melibatkan perubahan iklim yang mendadak, kesan pemanasan bumi yang membimbangkan di samping langkah untuk memelihara ekosistem.

Bertrand membawa penonton sebuah pengembaraan mengelilingi dunia, yang tidak mungkin diperolehi di mana-mana, sebuah pandangan menyeluruh yang ternyata lain dari lain dan unik apabila Arthus memilih untuk memaparkan klip video dan gambar alam semesta yang akan mencetuskan pelbagai emosi.

Jangan lupa tanggungjawab anda pada bumi dengan meraikan “Hari Alam Sekitar Sedunia” sambil menonton HOME. Menariknya, pada tarikh yang sama, rancangan ini turut akan dipertontonkan di semua stesen televisyen seluruh dunia termasuklah di Malaysia melalui ntv7, Jumaat, 5 Jun 2009, 10.00 pagi.

Untuk penonton muda atau mereka yang dewasa namun kekal muda di hati, The Little Princess tidak harus dipandang sebelah mata.

Siri animasi menarik ini diilhamkan dari buku hasil tulisan Tony Ross yang laris dijual selain berjaya menggondol beberapa anugerah seperti Anugerah Cairo Golden (Filem TV Terbaik), Festival Filem Animasi Stuttgart (Siri Animasi Terbaik) serta Festival Antarabangsa Tehran Ke-Lima (Filem TV Terbaik).

The Little Princess merupakan sebuah program mencuit hati yang sarat dengan persoalan bagaimana dunia berfungsi. Kanak-kanak berpeluang mempelajari pelbagai perkara menarik mengenai bumi melalui kartun yang bukan sahaja menghiburkan, malah, diserikan dengan ilmu pengetahuan.

Little Princess diarahkan oleh Edward Foster dan menggunakan suara pelawak Inggeris dan penulis novel terbaik, Julian Clary serta calon Anugerah BAFTA, Jane Horrocks. Saksikan The Little Princess, setiap Ahad mulai 7 Jun 2009, jam 9.30 pagi di ntv7!

Sejajar dengan sambutan Hari Bapa, penonton bakal dihidangkan dengan kisah menyayat hati Bapak, iaitu seorang bapa yang diuji dengan pelbagai dugaan tatkala dia perlu berkorban untuk anak-anaknya. Pak Hassan dikurniakan dua belas orang anak, dan memaksanya untuk bekerja keras untuk menyara kehidupan mereka.

Namun, mereka membesar sebagai individu-individu yang bongkak dan lebih parah, tiada sedikitpun rasa hormat pada Pak Hassan.

Filem ini membuktikan kasih seorang bapa yang tidak boleh diganti dan betapa hinanya seorang anak yang memperkecilkan orang tuanya.

Barisan pelakon hebat termasuklah Bell Ngasri, Baharuddin Omar, Naszeli Ngasri, Kismah Johar, Razali Hussin, Megat Petronas, Hasnah Hashim, dan Ozlyn Wati.

Jangan lupa untuk menyaksikan paparan penuh emosi ini di Bapak, pada Ahad, 14 Jun 2009, 10.00 malam, di ntv7. Sebuah lagi kisah yang mengutamakan nilai kekeluargaan dari Singapura menemui anda melalui sitkom Parental Guidance. James Seto dan Ling Toh terpaksa mengambil peranan sebagai penjaga kepada tiga orang kanak-kanak comel setelah abang James meninggal dunia.

Tentunya, kedua –dua individu yang mementingkan diri dan kurang matang ini keliru dan kaget dengan berita berkenaan memandangkan mereka tidak pernah kenal erti tangunggjawab apatah lagi menjadi ibu-bapa.

Bersama-sama tiga anak saudaranya, James dan Ling Toh melalui suatu pengalaman baru di samping menjejaki identiti dan peranan masing – masing dan seterusnya memahami erti kasih-sayang sebuah keluarga dan kepentingan untuk menggalas sesebuah tanggungjawab itu.

Pelakon terkenal Singapura Adrian Pang memainkan peranan sebagai James sementara pelakon wanita terkenal Hong Kong, Jessica Hester Hsuen sebagai Ling. Saksikan aksi menggelikan hati ini dalam Parental Guidance setiap Rabu, 8.30 malam mulai 24 Jun, ntv7!

Klik

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain