Sidi akui rindu isteri punca kalah - Hiburan | mStar

Sidi akui rindu isteri punca kalah

Sidi rindukan isteri sepanjang mengaji di AF7
Sidi rindukan isteri sepanjang mengaji di AF7

TERPISAH daripada isteri tersayang selama lima minggu ekoran menuntut ilmu seni di Akademi Fantasia ke-7 (AF7) menyebabkan emosi Sidi bergejolak. Akhirnya, dia gagal memberikan persembahan terbaik.

Penyanyi berasal dari Ipoh itu sebenarnya kepingin dakapan dan belaian kasih sayang isterinya ketika berjuang bersendirian bersama para peserta lain.

"Mungkin Sidi tidak pernah berpisah dengan isteri tersayang. (Perhubungan kami) masih baru lagi. Sidi sangat rindukannya dan mengharapkan sokongan daripada beliau. Tapi, malangnya, Sidi tak dibenarkan untuk membuat phone call dengannya.

"Walaupun cuma di konsert, hanya tengok-tengok... itu pun dah beri semangat kepada Sidi," katanya pada sidang akhbar selepas konsert itu habis.

Maklumlah AF adalah program realiti hiburan yang menyediakan pelbagai kelas vokal, lakonan dan tarian kepada para pesertanya. Namun, mereka perlu `dikuarantinkan' sepanjang program itu.

Ini bermakna mereka terpisah daripada suami-isteri, anak-anak dan saudara terdekat.

Bagaimanapun, Sidi mengakui dia telah diberi peluang berbual dengan isteri, Jumaat lalu. Menurutnya, ini telah memberikan sokongan kepadanya namun dia masih `berperang' dengan diri sendiri.

Hakikatnya, bibit-bibit rindu tersebut turut dikesan pada persembahan Isma dan Claudia. Isma misalnya seolah-olah menyanyi sambil melampiaskan rindu ketika berduet dengan suaminya, menerusi lagu Kau Mawarku -nyanyian asal Siti Nurhaliza dan 2 By 2.

Ekoran itu, pengkritik undangan, Adibah Noor melabelkan persembahan mereka terlalu romantis dan justeru, perlu mengurangkan 'aksi-aksi ganas' yang dipaparkan seperti kucupan dan pelukan mesra.

Claudia di akhir persembahan pula `menjerit' "My son" apabila pengacara, AC Mizal mendukung anak lelaki kepadanya. Dipeluk erat-erat sambil dicium mesra.

Berbeza dengan Sidi, kedua-dua penyanyi wanita tersebut mendapat komen sederhana dan baik masing-masing daripada pengkritik.

Rata-ratanya, para peserta lain serasi berduet dengan pasangan mereka yang juga merupakan bintang Akademi Fantasia terdahulu.

Antara pasangan tersebut: YAZID & Yazer - Terharu (Jamal Abdillah & Mawi); ARIL & Marsha - Aku Dan Dirimu (Ari Lasso & Bunga Citra Lestari) dan HAFIZ & Mila - Terlanjur Cinta (Rossa & Pasha Ungu).

Lain-lain pasangan yang memberikan persembahan baik ialah AKIM & Farah - Jika Kau Tiada (Erra Fazira & Yusry); CLAUDIA & Vince - Kau Muzik Di Hatiku (Jacyln Victor & Vince) dan AISHAH & Aliff Aziz - Dua Hati Menjadi Satu (Gita Gutawa & Dafi).

Sesetengah peserta berjaya menandingi - jika bukan menyamai - kehebatan bintang AF terdahulu. Malangnya, persembahan QHAUD kurang kemas berduet dengan Heliza menerusi lagu Dibius Cinta (Yusry & Melly Goeslow).

Sidi pula, menurut pengkritik, langsung gagal dan tidak sehebat Zahid di atas pentas sehingga membawa kepada penyingkirannya pada malam itu.

Artikel Sebelum

Preity Zinta marahkan media

Artikel Berikut

Siti sebak rai kejayaan tanpa arwah ayah

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel