Noel Gallagher dakwa beliau layak bergelar PM Britain - Hiburan | mStar

Noel Gallagher dakwa beliau layak bergelar PM Britain

Gallagher mendakwa akan ada satu permintaan yang tinggi yang ingin menjadikan beliau Perdana Menteri Britain dan beliau sendiri sudah merangkakan perancangan lima tahun ke arah itu.
Gallagher mendakwa akan ada satu permintaan yang tinggi yang ingin menjadikan beliau Perdana Menteri Britain dan beliau sendiri sudah merangkakan perancangan lima tahun ke arah itu.

PERANCANGAN masa depan yang terperinci dan keyakinan yang cukup tinggi membuatkan penyanyi dan gitaris utama band rock Oasis, Noel Gallagher, merasakan beliau calon yang paling layak untuk bergelar Perdana Menteri Britain pada suatu hari nanti.

Menurut laporan akhbar, Gallagher mendakwa akan ada satu permintaan yang tinggi yang ingin menjadikan beliau Perdana Menteri Britain dan beliau sendiri sudah merangkakan perancangan lima tahun ke arah itu.

"Akan ada permintaan dan perbincangan dari masyarakat untuk menjadikan saya Perdan Menteri. Dan begitulah caranya saya akan masuk ke ofis perdana menteri nanti.

"Percayalah, saya hanya akan memegang tampuk pemerintahan selama lima tahun saja dan perpisahahn itu nanti akan berakhir dengan babak airmata. Namun ketika saya menerajui pemerintahan, akan ada banyak saat-saat suka," kata Gallagher dalam sati program radio British.

"Kita belum ada sesiapa yang dapat mengisi kekosongan Tony Blair yang pandai berhujah," katanya.

Gallagher pernah membuat komen politik di masa lampau.

Antara komennya yang meninggalkan kesan ialah: "Sungguh menyakitkan hati saya apabila ikon terbesar sejak 30 tahun ialah Margaret Thatcher, seseorang yang cuba hancurkan sistem pekerjaan.

"Politik seperti satu permainan bolasepak. Labour adalah team saya dan kalaupun anda tidak suka dengan striker, anda tidak boleh lepas tangan dengan tidak menyokong pasukan anda."

Artikel Sebelum

Nikki langkah bendul tiga kakak

Artikel Berikut

Rock: Saya masih kekasih Mas!

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

Artikel Lain