Kim Dong Wan Sumbang Dana Untuk Filem Kenang Wartawan - Bintang Global | mStar

Kim Dong Wan Sumbang Dana Untuk Filem Kenang Wartawan

Kim Dong Wan terkenal dengan sikap dermawan dan gemar membantu golongan memerlukan.

ANGGOTA kumpulan Shinwa iaitu Kim Dong Wan menyumbangkan dana sebanyak RM11,000 kepada pihak produksi filem dokumentari tentang wartawan berjudul 7 Years - Media Without Them.

Menurut wakil produksi karya tersebut, filem itu dihasilkan bagi memaparkan perjuangan wartawan dalam menegakkan keadilan di Korea Selatan.

Produksi turut membuka kepada penggiat seni atau pun orang ramai yang ingin menyumbangkan dana untuk penghasilan filem itu sejak 23 Disember lalu.

"Kami mencari dana untuk menghasilkan filem ini dan ia bertujuan untuk membantu para wartawan dan tokoh media yang dipecat serta diambil tindakan gara-gara mengkritik pemerintah.

"Menerusi filem dokumentari ini juga kami ingin menceritakan penderitaan yang terpaksa mereka lalui," kata wakil produksi berkenaan seperti dilaporkan Soompi.

Sementara itu, Dong Wan yang terkenal dengan sikap dermawan dan gemar melakukan aktiviti kebajikan dipuji atas keperihatinannya kerana menyumbang wang untuk penghasilan filem itu.

Sebelum ini dia juga pernah menyumbangkan wang kepada mangsa bencana alam, kanak-kanak serta mereka yang tidak berkemampuan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

Artikel Lain