Rain Tubuh Syarikat Pengurusan Urus Karier Seni - Bintang Global | mStar

Rain Tubuh Syarikat Pengurusan Urus Karier Seni

Rain telah menubuhkan syarikat pengurusannya sendiri iaitu Rain Company selepas meninggalkan agensi Cube Entertainment pada September lalu.
PENYANYI dan pelakon Rain dilaporkan telah membuka syarikat pengurusan miliknya sendiri selepas mengumumkan menarik diri dari Cube Entertainment pada September lalu.

Korea Herald melaporkan, Rain atau nama sebenarnya Jung Ji Hoon turut menandatangani kontrak bersama syarikat yang diberi nama Rain Company bagi menguruskan kerjaya seninya pada masa hadapan.

"Rain telah menandatangani dengan Rain Company pada 1 Oktober lalu," kata wakil syarikat berkenaan dalam satu kenyataan media.

Dalam pada itu, tidak seperti syarikat pengurusan lain, Rain Company akan mewujudkan pasukan berbeza bagi menguruskan penyanyi, pelakon, model termasuk melantik William Morris Endeavor Entertainment untuk urusan berkaitan filem di Amerika Syarikat dan Korea Selatan.

"Kebiasaannya agensi lain tidak mewujudkan pasukan berbeza tetapi Rain memilih untuk berbuat demikian agar perjalanan syarikat berkenaan berjalan lancar," kata kenyataan itu lagi.

Rain yang juga selebriti lelaki paling terkenal di Korea Selatan pernah menghasilkan tujuh buah album, 28 single dan konsert jelajah di seluruh dunia.

Manakala Rain pernah berlakon dalam filem di Hollywood seperti Speed Racer dan Ninja Assasin dan dia juga terkenal menerusi drama bersiri Full House pada 2004.

Rain , Rain Company

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

Artikel Lain