Pengarang | mStar

Pengarang

MUHAMMAD AMIRUL ADNAN (Wartawan Pelatih UiTM)

194 Imam, Bilal Terima Sumbangan Ramadan

KUALA LUMPUR: Seramai 194 imam dan bilal dari masjid-masjid di sekitar Lembah Klang dan Negeri Sembilan menerima sumbangan daripada syarikat tekstil terkemuka, Haniffa Sdn Bhd sempena Aidilfitri.

Cubaan Pertama Selera Izzarfan Bawa Tuah Di Bazar Ramadan Seksyen 17 PJ

PETALING JAYA: Cubaan pertama kali berniaga di bazar Ramadan membuahkan hasil apabila hidangan nasi kukus dan nasi kerabu yang menjadi taruhan menarik ramai pengunjung sepanjang dua minggu umat Islam berpuasa.


Ketupat Gergasi Sambut Pengunjung Suria KLCC Sempena Aidilfitri

KUALA LUMPUR: Menjelang Aidilfitri dua minggu lagi, replika ketupat gergasi seberat 10,000 kilogram (kg) menyambut kedatangan pengunjung ke pusat beli belah terkemuka di ibu negara, Suria KLCC bagi memeriahkan musim perayaan ini.

Impian Jadi Nyata Buat Keluarga Mangsa Banjir

PETALING JAYA: Empat belas keluarga mangsa banjir di Kampung Serasa, Kuala Krai, Kelantan kini mampu tersenyum apabila dapat menyambut Ramadan dan Aidilfitri di rumah baharu yang selesa.

Raja Murtabak Terus Gah Di Bazar Ramadan TTDI

PETALING JAYA: Selepas 15 tahun beroperasi setiap kali bermulanya puasa, Raja Murtabak muncul lagi di bazar Ramadan Taman Tun Dr Ismail (TTDI).


Ayam Percik Haflynn 'Licin' Tiap Hari

SHAH ALAM: Penggemar hidangan berasaskan nasi dan ayam tentunya tidak akan melepaskan peluang berkunjung ke bazar Ramadan di pekarangan Kompleks PKNS di sini.

Pakej Umrah Tarikan Cahaya Ramadan@PWTC

JIKA juadah bufet Ramadan suatu kebiasaan sepanjang bulan mulia ini, berlainan dengan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) apabila memilih untuk menawarkan pakej umrah kepada pelanggannya.

SACC Teruskan Tradisi Ramadan

SHAH ALAM: Seraamai 60 penghuni Teratak Nur Barakah dan Rumah Amal Anak Yatim (PKAYDEM) diraikan pada majlis berbuka puasa di Pusat Konvesyen Shah Alam (SACC), Selasa.

Eccucino Saji Juadah Balik Kampung

SEPERTI masakan ibu, itulah perasaan yang ingin dinyatakan jika anda berkunjung ke Eccucino Prince Hotel and Residence Kuala Lumpur untuk berbuka puasa.

"Sifat Tamak Masyarakat Boleh Dilihat Pada Bulan Ramadan" - Chef Wan

CEF selebriti terkenal, Datuk Chef Wan menganggap masyarakat negara ini tamak dan gelojoh sehingga sanggup membazirkan makanan ketika bulan Ramadan.

Klik

default image

Perhebat CSR sempena Ramadan, BSN-mStar kongsi nikmat hargai wira tak didendang

SETIAP kali menjelang Ramadan dan Syawal, tentu sekali umat Islam akan sentiasa sibuk membuat persiapan untuk berbuka puasa, selain persediaan menyambut Aidilfitri bersama keluarga.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.