Pengarang | mStar

Pengarang

IZRAYATUL MAIZURA  ABDUL RAHMAN

IZRAYATUL MAIZURA ABDUL RAHMAN

‘Highlight’ warna-warni Hari Penamaan Calon PRU14

INFO terkini, gambar-gambar menarik sekitar Hari Penamaan Calon menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14)

PM umum Parlimen bubar Sabtu, beri laluan PRU14

PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pembubaran Parlimen berkuat kuasa pada Sabtu bagi membuka laluan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) diadakan.

MH17: Waris Atur Langkah, Dapatkan Khidmat Peguam Antarabangsa

Eksklusif KUALA LUMPUR: Kunjungan peguam antarabangsa ke negara ini dalam usaha membantu menuntut keadilan bagi pihak mangsa nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 mendapat perhatian ramai waris dan ahli keluarga.

Boikot Mesyuarat Exco - Pakatan

PETALING JAYA: Pakatan Rakyat (PR) minta semua exco PAS di Selangor supaya memboikot  mesyuarat Majlis Kerajaan Negeri yang akan dipengerusikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, pagi Rabu.
.

Laporan Audit: 21 Penjawat Awam Disiasat - KSN

KUALA LUMPUR: Pelbagai teguran dalam Laporan Ketua Audit Negara Siri 2 2013 yang dibentangkan pada Isnin mendapat maklum balas pantas apabila 21 penjawat awam disiasat untuk dikenakan tindakan tatatertib.

PRK Kajang Bukan Gambaran Prestasi Keseluruhan BN - Khairy

KUALA LUMPUR: Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata 'ketiadaan kelebihan' pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang menjadi salah satu faktor kekalahan Barisan Nasional (BN).

45 Bakal Pemimpin Muda Mula Ikuti Program Pengkaderan Pada Ogos - Khairy

KUALA LUMPUR: Program pengkaderan yang diusulkan  oleh Pergerakan Pemuda Umno pada Persidangan Agung Umno 2013 akan mula dilaksanakan pada Ogos ini.

Khairy Jamaluddin

Kaji Semula Sistem Pengagihan PR1MA - Khairy

KUALA LUMPUR: Pergerakan Pemuda Umno menggesa supaya sistem pengagihan Projek Perumahan 1Malaysia (PR1MA) dikaji semula bagi membuka peluang lebih luas kepada  golongan muda dan bumiputera memiliki kediaman sendiri.

CATU

Pelan Catuan Air Di Selangor Diperluas, 6.7 Juta Pengguna Terjejas

CYBERJAYA: Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (Span) akan meneruskan pelan catuan air yang diperkenalkan sebelum ini dengan penambahan satu lagi pelan (Peringkat Keempat) yang akan berkuatkuasa 4 April ini.

Abdul Khalid Ibrahim

MoU Air: Mereka Cuma Terkilan Tidak 'Bawa Bendera' Bersama - Khalid

HULU LANGAT: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengakui terdapat di kalangan pemimpin Pakatan Rakyat (PR) berasa terkilan kerana tidak dimaklumkan lebih awal tentang Memorandum Persefahaman (MoU) penstrukturan air yang ditandatangani kerajaan Selangor dengan kerajaan Persekutuan.

IKLAN

Klik

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

IKLAN