Pengarang | mStar

Pengarang

IZRAYATUL MAIZURA  ABDUL RAHMAN

IZRAYATUL MAIZURA ABDUL RAHMAN

‘Highlight’ warna-warni Hari Penamaan Calon PRU14

INFO terkini, gambar-gambar menarik sekitar Hari Penamaan Calon menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14)

PM umum Parlimen bubar Sabtu, beri laluan PRU14

PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pembubaran Parlimen berkuat kuasa pada Sabtu bagi membuka laluan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) diadakan.

MH17: Waris Atur Langkah, Dapatkan Khidmat Peguam Antarabangsa

Eksklusif KUALA LUMPUR: Kunjungan peguam antarabangsa ke negara ini dalam usaha membantu menuntut keadilan bagi pihak mangsa nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 mendapat perhatian ramai waris dan ahli keluarga.

Boikot Mesyuarat Exco - Pakatan

PETALING JAYA: Pakatan Rakyat (PR) minta semua exco PAS di Selangor supaya memboikot  mesyuarat Majlis Kerajaan Negeri yang akan dipengerusikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, pagi Rabu.
.

Laporan Audit: 21 Penjawat Awam Disiasat - KSN

KUALA LUMPUR: Pelbagai teguran dalam Laporan Ketua Audit Negara Siri 2 2013 yang dibentangkan pada Isnin mendapat maklum balas pantas apabila 21 penjawat awam disiasat untuk dikenakan tindakan tatatertib.

PRK Kajang Bukan Gambaran Prestasi Keseluruhan BN - Khairy

KUALA LUMPUR: Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata 'ketiadaan kelebihan' pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang menjadi salah satu faktor kekalahan Barisan Nasional (BN).

45 Bakal Pemimpin Muda Mula Ikuti Program Pengkaderan Pada Ogos - Khairy

KUALA LUMPUR: Program pengkaderan yang diusulkan  oleh Pergerakan Pemuda Umno pada Persidangan Agung Umno 2013 akan mula dilaksanakan pada Ogos ini.

Khairy Jamaluddin

Kaji Semula Sistem Pengagihan PR1MA - Khairy

KUALA LUMPUR: Pergerakan Pemuda Umno menggesa supaya sistem pengagihan Projek Perumahan 1Malaysia (PR1MA) dikaji semula bagi membuka peluang lebih luas kepada  golongan muda dan bumiputera memiliki kediaman sendiri.

CATU

Pelan Catuan Air Di Selangor Diperluas, 6.7 Juta Pengguna Terjejas

CYBERJAYA: Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (Span) akan meneruskan pelan catuan air yang diperkenalkan sebelum ini dengan penambahan satu lagi pelan (Peringkat Keempat) yang akan berkuatkuasa 4 April ini.

Abdul Khalid Ibrahim

MoU Air: Mereka Cuma Terkilan Tidak 'Bawa Bendera' Bersama - Khalid

HULU LANGAT: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengakui terdapat di kalangan pemimpin Pakatan Rakyat (PR) berasa terkilan kerana tidak dimaklumkan lebih awal tentang Memorandum Persefahaman (MoU) penstrukturan air yang ditandatangani kerajaan Selangor dengan kerajaan Persekutuan.

Klik

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.