Samsung Kongsi Maklumat Inovasi Terkini SUHD - Niaga | mStar

Samsung Kongsi Maklumat Inovasi Terkini SUHD

KUALA LUMPUR: Samsung Electronics Co Ltd, pengeluar televisyen (TV) gobal, berkongsi maklumat terkini produk jenama terbaharu, SUHD TV premium yang dinaik taraf.

SUHD TV Samsung dengan paparan kuantum dot membawa TV ke generasi akan  datang dari segi kualiti gambar, menawarkan imej seperti hidup dan warna tulen setakat ini.

Set paparan kuantum dot menyediakan standard baharu untuk industri itu dengan resolusi definisi tinggi (HDR) 1,000 yang menawarkan perbezaan mendalam antara imej cerah dan gelap.

Ketua Perniagaan Elektronik Pengguna Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd Jimmy Tan berkata usaha untuk berkongsi maklumat ke atas SUHD TV itu adalah sejajar dengan hasrat syarikat untuk memastikan pengguna mempunyai maklumat yang diperlukan untuk membuat keputusan yang baik apabila membeli TV baharu.

"Memandangkan diod pemancar cahaya organik merupakan teknologi yang masih baharu dan mungkin mengalami beberapa isu yang masih belum diselesaikan, matlamat kami adalah untuk mendidik pengguna mengenai perbezaan antara teknologi paparan dan menyediakan pengguna dengan maklumat produk yang jelas dan telus," katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.

Sementara itu, Samsung berkata naik taraf itu merupakan inovasi terkini dalam teknologi paparan kuantum dot, perbezaan utama dalam teknologi paparan, dan isu-isu yang semakin meningkat yang ada kaitan dengan penjualan TV 3K.

Sebagai peneraju industri selama 10 tahun berturut-turut, matlamat utama Samsung adalah untuk menyediakan pengguna dengan maklumat yang mereka perlukan bagi menilai kualiti gambar secara tepat.

TV SUHD baharu Samsung menjalani kaliberasi yang ketat bagi menilai dengan tepat prestasi gambar HDR, suatu proses yang dipamerkan pada seminar itu.

Samsung , SUHD

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

TMM2020: “Malaysia ada makanan sedap, banyak tempat indah dan membeli-belah pun murah” - Muhamaddin Ketapi

MALAYSIA menetapkan sasaran 30 juta pelancong dengan sasaran pendapatan sehingga RM100 bilion untuk TMM2020.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

Artikel Lain

BN kekalkan kerusi Parlimen Kimanis