suria

Netizen rajin buat ‘kerja’ lagi, sidang media Pak Long Mail di rumah pula jadi perhatian... habis semua barang nak dibida! - “Datuk, boleh tepi sikit tak?”

Sidang media yang diadakan oleh Ismail Sabri di kediamannya menjadi perhatian netizen berikutan rak yang mempamerkan pelbagai perhiasan sebagai latar belakang. -foto Facebook Ismail Sabri Yaakob/Instagram jmandagie

BUKAN di Bangunan Perdana Putra di Putrajaya seperti kebiasaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob kini mengadakan sidang media di kediamannya.

Hanya untuk sementara waktu, Menteri Kanan (Keselamatan) itu perlu berbuat demikian kerana beliau kini menjalani kuarantin kendiri selama 14 hari.

Ia susulan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri yang turut berada di dalam mesyuarat yang dihadirinya sebelum ini, disahkan positif Covid-19.

ARTIKEL BERKAITAN: "Antara saya dan Datuk Seri, beliau lagi berani" - Menantu dedah menteri 'very adventurous', siapa 2 individu di sebalik baju 'sedap' Ismail Sabri?

ARTIKEL BERKAITAN: Sebelum netizen 'buat kerja', kali ini Ismail Sabri dah siap-siap buat jangkaan komen baju Melayu dipakainya - "Datuk dah pandai teka daaa..."

Mengadakan sidang media perkembangan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) di rumah bermakna Ismail Sabri melakukannya menerusi video penstriman secara langsung tanpa dihadiri pihak media.



Rak yang mempamerkan sebahagian perhiasan yang disusun kemas di kediaman Ismail Sabri.

Digelar sebagai Pak Long Mail, kemunculan beliau di alam maya terus meraih perhatian netizen seperti baju batik berwarna-warni yang dipakai sehingga disamakan dengan pelbagai jenis makanan termasuk kek lapis.

Terbaharu, latar belakang sidang media di kediaman Ismail Sabri pula menjadi bualan netizen.

Pada sidang media pada petang Selasa, kelihatan sebuah rak yang tersusun kemas beberapa perhiasan termasuk topi keledar, tengkolok, keris, replika rumah kampung termasuk sekeping bingkai gambar.

"Wei... helmet ada, gambar anak-anak," komen netizen.

"Lawa replika rumah kat belakang tu," ujar yang lain.

"Lawa helmet, pinjam boleh?" tanya netizen.

"Datuk, boleh tepi sikit tak? Nak tengok belakang tu ada apa lagi," komen netizen secara bergurau.



Antara reaksi dan gelagat netizen yang melucukan. Foto instagram Jmandagie

Malahan, beberapa netizen secara berseloroh cuba membida harga baju kemeja yang dipakai Ismail Sabri termasuk perhiasan lain yang terdapat di rak berkenaan.

"Up lock helmet RM550," komen netizen.

Ramai juga ya yang nak bida baju Pak Long dan barang perhiasan di belakang seperti helmet, bola, tengkolok dan sebagainya. Apa-apa pun terima kasih dan stay safe semua

ISMAIL SABRI YAAKOB

"Up keris RM125," ujar netizen yang lain.

"RM1,000 fast lock helmet," bida seorang lagi.



Antara barang perhiasan dan nilai yang dibida netizen. Foto instagram Jmandagie

Komen-komen netizen yang mencuit hati itu nampaknya disedari oleh Ismail Sabri yang juga merupakan Ahli Parlimen Bera.

"Pak Long terbaca juga komen-komen kalian selepas sidang media perkembangan Covid-19 (Non-Health) tadi. Ramai juga ya yang nak bida baju Pak Long dan barang perhiasan di belakang seperti helmet, bola, tengkolok dan sebagainya.

"Apa-apa pun terima kasih dan stay safe semua," tulis Ismail Sabri di halaman Facebook beliau.

Dalam pada itu, beliau turut menasihatkan semua yang berada di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) agar mematuhi SOP yang telah ditetapkan.

"Jangan lupa kerap cuci tangan, pakai pelitup muka dan jaga penjarakkan sosial. Kita terus lawan dan bangkit kembali menentang penularan Covid-19," tambah beliau.

Sama-sama kita tunggu apa pula yang netizen cari pada sidang media Ismail Sabri, petang Rabu.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!
Ada cerita menarik mahu dikongsi? E-mel kepada kami di mstar@thestar.com.my

Artikel Lain

Ular sawa menyorok bawah katil kanak-kanak