Kunci tayar kereta parkir di petak OKU, pak guard ‘mandi darah’ dipukul dengan kayu golf! - Viral | mStar

Kunci tayar kereta parkir di petak OKU, pak guard ‘mandi darah’ dipukul dengan kayu golf!

Paparan skrin rakaman tular berkenaan. Kredit Twitter @My_CrimeWatch.

DIA yang parkir di tempat Orang Kelainan Upaya (OKU), dia yang pukul orang!

Demikian komen netizen berhubung tindakan seorang lelaki yang memukul pengawal keselamatan warga Nepal selepas kereta dinaikinya dikunci tayar kerana diletakkan dalam petak OKU.

Menerusi kejadian di sebuah kondominium di Setapak, Kuala Lumpur pada Ahad petang, suspek bersama seorang lagi rakannya dilihat sedang bergelut dengan pengawal warga asing berkenaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Cop parking! Lelaki ini anggap anak-anaknya ada rezeki berdepan golongan ‘cacat mental’, “Laju-laju dia keluar berdiri kat kotak”

ARTIKEL BERKAITAN: Seram! 'Suspek' warga emas cop parking guna batu nisan, “Kali pertama tengok terkejut, lepas tu rasa marah pun ada”

Malah, baju seragam putih yang dipakai pengawal itu turut dipenuhi dengan darah.

Rakaman yang tular di Twitter @My_CrimeWatch menunjukkan mangsa mengalami pendarahan yang agak banyak di bahagian telinga.

Memetik laporan Berita Harian, suspek membelasah mangsa menggunakan kayu golf.

Kata Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Rajab Ahad Ismail, mangsa membuat rondaan sebelum mendapati sebuah Honda Jazz diletakkan dalam petak OKU.

Mangsa mengunci tayar sebelum suspek dan rakannya datang setengah jam kemudian dan meminta agar ia dibuka.

Honda Jazz dinaiki suspek diletakkan di ruang tempat letak kereta OKU.

Tidak mempedulikan saranan agar membayar denda di pejabat pengurusan terlebih dahulu, suspek cuba merosakkan alat tersebut sebelum menumbuk muka mangsa.

Lebih parah, suspek mengambil kayu golf dalam but kereta dan memukul mangsa.

Suspek dari Jertih, Terengganu itu ditahan dan disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana sengaja menyebabkan kecederaan.

Mangsa yang mengalami kecederaan pada tangan dan telinga kanannya menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur.

Dalam pada itu, video kejadian sehingga kini menerima hampir 100,000 tontonan di Twitter.

Malah, ia turut dihujani pelbagai komen yang rata-ratanya mengecam tindakan tidak berperikemanusiaan suspek berkenaan.

"Lain kali otak tu jangan berkarat macam rambut tu tak tau tu parking untuk OKU.

"Dah buat salah, tapi acah betul. Susah la orang perangai macam ni," tulis beberapa netizen.

Klik

default image

Penerima sulung Anugerah Ikon Pesara sebak imbau saat bersama kanak-kanak disleksia – “Persaraan berbaloi... ada jadi pilot, arkitek dan peguam”

KARNIVAL Rasa Sayang (KRS) 2019 anjuran KWAP membuka mata bakal pesara dan pesara untuk bergiat aktif selepas persaraan.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

Artikel Lain