Tergelincir sewaktu pasang lampu kelip-kelip, remaja cedera tangan tertusuk besi pagar - Semasa | mStar

Tergelincir sewaktu pasang lampu kelip-kelip, remaja cedera tangan tertusuk besi pagar

Anggota bomba membantu memotong pagar yang tertusuk ke tapak tangan kanan mangsa. FOTO: Sinar Harian.

KETERUJAAN seorang remaja lelaki berusia 15 tahun mahu memasang lampu kelip-kelip di hadapan rumahnya bertukar malang apabila tangan kanannya tertusuk besi pagar, malam Ahad.

Kejadian yang berlaku di sebuah rumah di Jalan Padi Mahsuri 14, Bandar Baru Uda, Johor Bahru, menyebabkan Arshad Sulaiman Azli mengalami kecederaan dan dikejarkan ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) untuk menerima rawatan.

Komander operasi kes tersebut, Pegawai Bomba Kanan II dari Balai Bomba dan Penyelamat Larkin, Mohd Hairi Nizam Mostapa berkata, sebaik menerima panggilan kecemasan pada pukul 10.22 malam, seramai 11 anggota bersama sebuah jentera dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Setibanya pasukan bomba dan penyelamat tiba di lokasi kejadian terdapat seorang remaja lelaki berusia 15 tahun cedera selepas tangannya tertusuk pada besi pagar ketika sedang memasang lampu kelip-kelip.

“Ketika remaja terbabit mahu memasang lampu itu, dia tergelincir hingga mengakibatkan tangan kanan tertusuk besi berkenaan,” katanya.

Mohd Hairi berkata, pihaknya membantu memotong besi pagar menggunakan alat pemotong hidraulik.

"Mangsa bagaimanapun tidak panik dan cemas sebelum dihantar ke HSA menggunakan jentera Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS),” katanya.

Beliau berkata, tindakan memotong besi itu terpaksa dilakukan bagi mengelak keadaannya menjadi lebih teruk.

“Operasi kemudiannya ditamatkan kira-kira pukul 10.37 malam,” katanya.- Sinar Harian.

Artikel Lain

Timbalan menteri di JPM meninggal dunia