Operasi LRT, MRT dilanjutkan sehingga 1 pagi sempena final Piala AFF - Semasa | mStar

Operasi LRT, MRT dilanjutkan sehingga 1 pagi sempena final Piala AFF

Operasi perkhidmatan LRT dan MRT akan dilanjutkan sehingga 1 pagi sempena Piala AFF Suzuki 2018. - Bernama

KUALA LUMPUR: Operasi perkhidmatan LRT Laluan Sri Petaling/ Ampang, LRT Laluan Kelana Jaya dan MRT Laluan Sungai Buloh-Kajang akan dilanjutkan sehingga 1 pagi Selasa ini bersempena aksi final pertama Piala AFF Suzuki 2018 di antara Malaysia dan Vietnam di Kompleks Sukan Nasional Bukit Jalil.

Menurut kenyataan Jabatan Komunikasi Kumpulan dan Pemasaran Strategik Prasarana Malaysia Berhad pada Ahad, penumpang boleh menggunakan perkhidmatan itu termasuk bertukar laluan di Stesen Masjid Jamek, Plaza Rakyat, Pasar Seni dan Maluri.

ARTIKEL BERKAITAN: Lebih 6,000 penyokong Harimau Malaya dah beratur keliling stadium sejak malam tadi, jangan datang kalau tak nak kecewa - FAM

Sehubungan itu, orang ramai yang ingin menyaksikan perlawanan tersebut digalak menggunakan perkhidmatan berkenaan untuk perjalanan yang mudah, selesa dan selamat.

Mereka juga disaran menggunakan fasiliti ‘park n ride' yang disediakan di stesen-stesen MRT dan LRT khususnya  di sepanjang Laluan LRT Sri Petaling terutamanya di Putra Heights, Muhibbah, Awan Besar, Kinrara BK5, IOI Puchong Jaya, Pusat Bandar Puchong, Taman Perindustrian Puchong, dan Kompleks Parkir Bertingkat Bandar Tasik Selatan.

Menurut Persatuan Bolasepak Malaysia  dalam laman Facebook rasminya pada Ahad kesemua 80,000 keping tiket yang diperuntukkan untuk perlawanan itu telah habis dijual. - Bernama

Piala AFF Suzuki

Artikel Lain