Jamal diminta bayar hutang RM200,000 atau kereta dilelong - Semasa | mStar

Jamal diminta bayar hutang RM200,000 atau kereta dilelong

PETALING JAYA: Bertindak atas perintah mahkamah, empat buah kereta Datuk Seri Jamal Md Yunos dirampas selepas gagal melunaskan hutang kepada sebuah syarikat kawalan keselamatan.

Empat buah kereta telah disita tengah hari Rabu daripada pengedar kereta di Sungai Buloh yang dipercayai mempunyai hubungan perniagaan dengan ahli politik itu.

Jurucakap dari syarikat keselamatan Anirass Gaya Security Services berkata, mereka mempunyai perjanjian perniagaan bersama Jamal sebelum ini.

Walau bagaimanapun, beliau berkata terdapat yuran yang belum dibayar sekitar RM56,000 dari tahun 2014 apabila berhenti menggunakan perkhidmatan mereka.

"Satu surat permintaan telah dikeluarkan, kemudian satu saman (oleh mahkamah). Jadi sekarang ada tempoh 14 hari untuk menyelesaikannya. Jika tidak, kita akan meneruskan proses melelongkan (kereta yang dirampas)," kata jurucakap selepas rampasan dibuat.

Jurucakap itu berkata jumlah semasa hutang adalah sekitar RM200,000, selepas faedah.

Kakitangan syarikat pengedar kereta yang tidak mahu dikenali itu memberitahu, Jamal hanya merupakan pemegang saham kecil dalam syarikat itu.

Datuk Seri Jamal Md Yunos , hutang

Klik

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

Artikel Lain