Isian Petrol Percuma Untuk Motosikal Diteruskan - Semasa | mStar

Isian Petrol Percuma Untuk Motosikal Diteruskan

Program isian semula petrol untuk motosikal diteruskan.

LABUAN: Pemuda Umno Labuan menunaikan janji mereka untuk meneruskan program isi petrol percuma bagi motosikal 150cc sekali sebulan.

Naib Ketua Pemuda Umno Wilayah Persekutuan Datuk Mohd Rafi Ali Hassan yang juga Ketua Pemuda Umno Labuan berkata langkah meneruskan program itu setiap bulan bertujuan mengurangkan beban kewangan rakyat khususnya belia berikutan kelembapan ekonomi di pulau bebas cukai ini.

“Kami meneruskan program ini selepas mengambil kira golongan belia yang telah kehilangan pekerjaan dalam syarikat minyak dan gas, ini merupakan sebahagian daripada inisiatif sayap Pemuda,” katanya kepada Bernama pada Khamis.

Lebih 800 penunggang motosikal mengisi petrol percuma di stesen Petronas Saguking malam tadi dalam program yang diadakan lebih sejam dan disaksikan anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek serta Anggota Parlimen Labuan Datuk Rozman Isli.

Sementara itu, Naib Ketua Umno Labuan Datuk Khalid Ghani memuji inisiatif yang dilakukan Pemuda Umno Labuan itu dan menyifatkan ia satu platform yang bagus untuk para belia menjalinkan hubungan baik dengan pemimpin tempatan dan membina semula keyakinan rakyat terhadap Umno.

Program yang diperkenalkan pada 2016 itu telah diluaskan ke seluruh cawangan Umno di Wilayah Persekutuan sejak April tahun lepas.-Bernama

Petrol percuma , motosikal

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain