TH Lulus 20 Syarikat Pelancongan Tawar Khidmat Haji - Semasa | mStar

TH Lulus 20 Syarikat Pelancongan Tawar Khidmat Haji

KUALA LUMPUR: Lembaga Tabung Haji (TH) telah meluluskan 20 syarikat pelancongan tempatan untuk menjadi Pengelola Jemaah Haji (PJH) yang bertujuan menawarkan perkhidmatan pakej haji 1438H/2017.

Bahagian Hal Ehwal Awam dan Komunikasi Korporat Kumpulan TH dalam satu kenyataan berkata bakal jemaah yang telah menerima surat tawaran menunaikan haji tahun ini dan berhasrat menggunakan perkhidmatan pakej haji, dinasihatkan supaya menggunakan perkhidmatan PJH itu.

"TH menasihati orang ramai untuk berwaspada dan tidak terpengaruh dengan mana-mana maklumat dalam hal-hal berkaitan tawaran haji dan pakej haji seperti isu yang menular baru-baru ini menerusi media sosial," kata kenyataan itu, Rabu.

Antara PJH itu adalah TH Travels  and  Services Sdn Bhd; Alif Travel  and  Tours Sdn Bhd; Andalusia Travel  and  Tours Sdn Bhd; Ash-Har Travel  and  Tours Sdn Bhd; Batuta Travel  and  Tours Sdn Bhd; C. S. Holidays Sdn Bhd; Citra Travel  and  Tours Sdn Bhd; Felda Travel Sdn Bhd; Gemilang Travel and Tours Sdn Bhd; dan Misbah Travel  and  Tours Sdn Bhd.

Turut tersenarai Masamas Travel  and  Tours Sdn Bhd; MKM Ticketing Travel  and  Tours Sdn Bhd; Platinum Gesture Travel  and  Tours Sdn Bhd; Rayhar Travels Sdn Bhd; Syarikat Pelancongan Yaskin Sdn Bhd; TM Tours  and  Travel Sdn Bhd; Touch Me Travel  and  Tours Sdn Bhd; Utas Travel  and  Tours Worldwide Holidays Sdn Bhd; Wira Saujana Travels  and  Tours Sdn Bhd; dan Zahafiz Travel  and  Tours Sdn Bhd.

Menurut kenyataan itu TH tidak pernah melantik mana-mana individu perseorangan untuk menjadi perantara, orang tengah atau ejen dalam hal berkaitan tawaran dan pakej haji.

Jelasnya, individu atau agensi pelancongan yang menawarkan perkhidmatan pakej haji tanpa memperoleh lesen PJH daripada TH adalah satu kesalahan dan boleh dikenakan tindakan undang-undang.

Orang ramai boleh menghubungi talian Khidmat Pelanggan (THCC) di 03-62071919 untuk sebarang pertanyaan berkaitan perkhidmatan TH. -- Bernama TH Travel , haji

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

Artikel Lain