Raja Muda Perlis Lancar Promosi Makanan Perlis Di Selatan Thai - Semasa | mStar

Raja Muda Perlis Lancar Promosi Makanan Perlis Di Selatan Thai

PHANG NGA: Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail pada Ahad melancarkan promosi masakan Perlis di Restoran Panyee Muteara Seafood, Pulau Panyee di sini.

Berangkat sama ialah Raja Puan Muda Perlis, Tuanku Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil serta anakanda baginda Puteri Sharifah Khatreena Nuraniah dan Syed Sirajuddin Areeb Putra.

Majlis turut dihadiri Naib Gabenor Wilayah Phang Nga, Ekkarat Leesen.

Promosi itu adalah anjuran restoran tersebut bersempena program 'Ziarah Mahabbah Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis' (MAIPs) ke Wilayah Andaman dengan kerjasama Yayasan Tuanku Syed Putra (YTSP) Perlis, Pejabat Tourism Malaysia Perlis dan Restoran Shamiza Kampung Gial, Arau.

Pulau Panyee merupakan destinasi keenam promosi tersebut dilancarkan oleh Tuanku Syed Faizuddin selepas Songkhla, Hat Yai, Satun, Krabi dan Phuket.

Antara menu yang dipromosikan ialah kurma daging Bukit Keteri, pekasam goreng Timah Tasoh, kari ketam dan nanas Sungai Baharu, ayam masak rose Wang Burma, pajeri nanas Sungai Batu Pahat serta gulai tulang dan rebung Tambun Tulang.

Baginda turut menyerahkan sumbangan YTSP Perlis sebanyak RM2,000 untuk membantu pelajar miskin di Pulau Panyee serta sumbangan RM20,000 kepada Tabung Pembinaan Sekolah Agama Panyee Darussalam.

Pada majlis itu, baginda melancarkan promosi sama di Hotel Twin Lotus, Nakhon Si Thammarat bersempena 'Malam Puisi Islam' anjuran Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPs) dengan kerjasama MAIPs yang dihadiri kepimpinan komuniti Islam tempatan serta Naib Gabenor Wilayah Nakon Si Thammarat, Sakon Jantarak dan Ketua Polis, Adisa Tepwan. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

Artikel Lain