Terima Kasih Baju Merah Tak Ganggu Kami - Bersih - Semasa | mStar

Terima Kasih Baju Merah Tak Ganggu Kami - Bersih

Foto twitter @bersih2

SEKINCHAN: Konvoi jelajah Bersih 5.0 dari pejabat Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) DAP-Sekinchan, Ng Suee Lim ke Kuala Selangor yang bermula pada pukul 3 petang Sabtu berlangsung secara aman.

Risalah-risalah dijadualkan diedarkan di Taman Bayu, Kampung Baru, Pasir Penambang dan Kampung Permatang, manakala majlis minum petang yang dihadiri para pemimpin Pakatan Harapan di Rumah Tok Za'aba.

Seorang jurucakap Bersih berkata, konvoi pada Sabtu merupakan acara berkenaan yang paling aman setakat ini dan mengucapkan syabas buat gerakan Baju Merah kerana tidak menganggu mereka.

Kebanyakan mereka merujuk kepada insiden yang berlaku dalam konvoi yang diadakan di Sabah Bernam apabila kumpulan Baju Merah dilaporkan menendang dan membaling telur kepada penyokong Bersih.

Ketua gerakan Baju Merah, Datuk Seri Jamal Md Yunos dalam satu kenyataan di Facebook pada Jumaat malam berkata, pihaknya tidak akan menghalang program jelajah Bersih 5 pada petang Sabtu.

Sebaliknya beliau berkata, tumpuan mereka adalah kerja-kerja kebajikan terhadap penduduk di Sungai Besar dan Selangor yang berdepan dengan fenomena air pasang besar dari 15 sehingga 19 Oktober.

Jamal berkongsi gambar-gambar kumpulan Baju Merah membuat benteng menggunakan beg pasir di kawasan penduduk bagi menghadapi fenomena air pasang.

Satu ceramah bakal diadakan di Stadium Kuala Selangor, yang dijangka dihadiri Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali.

Konvoi Bersih 5.0 di seluruh negara bakal diakhiri dengan perhimpunan pada 19 November depan.

Baju Merah , Bersih 5.0

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

Artikel Lain