Remaja Perempuan Mengaku Tidak Bersalah Sebabkan Kematian Anak - Semasa | mStar

Remaja Perempuan Mengaku Tidak Bersalah Sebabkan Kematian Anak

Anggota polis membawa tertuduh Nuruljannah Azalan, 18, keluar dari Mahkamah Sesyen selepas didakwa menyebabkan kematian bayi yang baharu lahir pada 20 September lalu. fotoBERNAMA

MELAKA: Seorang remaja perempuan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh di sini, Selasa terhadap pertuduhan menyebabkan kematian anaknya yang baru dilahirkan.

Nuruljannah Azalan, 18, membuat pengakuan itu di hadapan Hakim Norma Ismail.

Dia didakwa melakukan kesalahan itu dalam sebuah rumah di Solok Balik Bukit Palah, Melaka Tengah kira-kira 6 pagi pada 20 September lepas.

Tertuduh didakwa dengan sengaja menyebabkan kematian anak perempuannya yang baru dilahirkan dengan cara menutup mulut bayi itu dengan tangannya sebelum dibalut dengan tilam toto.

Dia dituduh mengikut Seksyen 309B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 20 tahun dan boleh dikenakan denda, jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Ifa Sirrhu Samsudin ketika pendakwaan meminta mahkamah tidak memberikan ikat jamin terhadap tertuduh kerana kesalahan itu tidak boleh dijamin.

Peguam tertuduh, Andrew Lourdes bagaimanapun memohon mahkamah untuk memberi jaminan kerana Nuruljannah masih remaja.

Norma kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM15,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan kes itu disebut semula pada 27 Oktober ini. - BERNAMA


kematian anak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Adik-Beradik 'Muktadil Brothers' Ditembak Mati

Artikel Lain