Lelaki Lemas Kereta Terjunam Dalam Tali Air - Semasa | mStar

Lelaki Lemas Kereta Terjunam Dalam Tali Air

JITRA: Seorang lelaki berusia 29 tahun mati lemas selepas dipercayai gagal mengawal kereta yang dipandunya sehingga terjatuh ke dalam tali air di Jalan Lana Bulu, Kerpan dekat sini.

Dalam kejadian pukul 3.30 pagi itu, beberapa orang penduduk kampung berhampiran telah dikejutkan dengan bunyi hentaman kuat dan segera menghubungi Jabatan Bomba dan Penyelamat berhampiran.

Pegawai Perhubungan Awam jabatan, Supt Nur Hafizah Muhammad Lukman berkata stesen Jitra menerima panggilan kira-kira pukul 3.39 pagi dan pasukan bomba tiba di tempat kejadian pada pukul 4.11 pagi.


Selain kereta bomba, kenderaan Anggota Penyelamat dan Paramedik (EMRS), sebuah bot aluminium dan sebuah kenderaan utiliti Mitsubishi Pajero telah dihantar untuk melakukan tugas mencari dan menyelamat.

Mayat pemandu, Lim Keat Siong, 29, dari Mukim Jerlun, ditemui kira-kira pukul 7.55 pagi oleh ahli-ahli pasukan penyelam.

Mayat mangsa diserahkan kepada polis dan kemudian dihantar ke bilik mayat Hospital Jitra.

Pemeriksaan di tempat kejadian oleh The Star menyaksikan ramai penduduk kampung berkumpul di tebing terusan, menyaksikan pasukan penyelam menjalankan operasi mencari dan menyelamat.

Tiang lampu juga runtuh di sebelah kiri jalan.
kereta terjunam , kemalangan

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain