Polis Johor Nafi Buat Operasi Sasar Kenderaan Asing - Semasa | mStar

Polis Johor Nafi Buat Operasi Sasar Kenderaan Asing

JOHOR BARU: Polis menafikan menjalankan operasi trafik terhadap pemandu kenderaan bernombor pendaftaran asing bagi menyelesaikan isu saman tertunggak seperti yang didakwa di media sosial.

Ketua Polis Johor, Datuk Wan Ahmad Najmuddin Mohd bagaimanapun berkata, operasi yang menjadi viral itu sebenarnya diadakan antara 12 dan 16 Jun tahun lepas untuk mengenal pasti pemandu yang mempunyai saman tertunggak.

Operasi telah dijalankan di Link Kedua dan kawasan rehat Pandan di EDL Highway.

"Kami telah menyediakan mesin kredit kad dan Perkhidmatan MyEG (MYEG) bagi mereka untuk membayar saman tertunggak mereka di kedua-dua kawasan tersebut.

"Pegawai polis trafik kami juga bertolak ansur dengan mereka yang tidak mempunyai wang yang cukup untuk membayar semua saman tertunggak mereka pada masa itu," kata Wan Ahmad Najmuddin dalam kenyataan di sini.

Beliau berkata operasi telah dijalankan untuk memberi kesedaran kepada pesalah trafik asing untuk menyelesaikan saman tertunggak mereka.

Beliau menggesa pemandu asing untuk sentiasa memeriksa jika mereka mempunyai apa-apa saman melalui portal MYEG atau di mana-mana balai polis trafik dan membayar saman mereka sebelum meninggalkan negara ini.

Saman Trafik , Kenderaan Asing

Artikel Sebelum

Artikel Berikut