Histeria Di Sekolah Kembali 'Menyerang' - Semasa | mStar

Histeria Di Sekolah Kembali 'Menyerang'

KOTA BARU: Histeria besar-besaran di SMK Pengkalan Chepa 2 berlaku lagi selepas lebih 30 pelajar perempuan dan beberapa pelajar lelaki dikejutkan dengan fenomena 'badan dirasuk'.

Kali ini keadaan adalah lebih tegang apabila dua buah ambulans dari Jabatan Pertahanan Awam telah dipanggil untuk mengambil beberapa pelajar untuk dibawa ke klinik kerajaan berhampiran.


Kira-kira 1,000 pelajar telah dibenarkan meninggalkan sekolah lebih awal pada Rabu selepas ramai yang menjerit dan meraung tanpa sebab-sebab yang jelas.

Seorang pelajar tingkatan dua yang mahu dikenali sebagai Mat, dan ditemuramah di luar sekolah berkata histeria berlaku selepas rehat pertama pada pukul 10 pagi apabila beberapa pelajar termasuk rakan sekelasnya mula menjerit.

"Histeria kali ini lebih teruk berbanding yang terakhir sebelum ini. Saya lihat rakan sekelas saya menjerit sekuat-kuat hati dan menjadi agresif...ia lebih menakutkan daripada apa yang saya tengok sebelum ini.

"Pelajar-pelajar yang terjejas serta-merta dibawa ke bilik sakit sekolah dengan bantuan anggota pertahanan awam untuk memastikan kelas kami tidak terganggu," katanya.

Seorang lagi pelajar tingkatan tiga berkata histeria itu merebak kepada pelajar lain selepas dua daripada rakan-rakannya telah dirasuk.

"Saya percaya lebih daripada 30 pelajar telah diserang histeria yang teruk," kata Anita. Beliau berkata keadaan itu begitu buruk sehingga memberi kesan kepada proses pembelajaran.

Pengetua sekolah Siti Hawa Mat tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen.
histeria , rasuk , SMK Pengkalan Chepa 2

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain