SPR Siap Sedia Hadapi Penamaan Calon Isnin - Semasa | mStar

SPR Siap Sedia Hadapi Penamaan Calon Isnin

Pengerusi SPR, Datuk Seri Mohd Hashim Abdullah (dua, kanan) meninjau persiapan terakhir para petugasnya menjelang hari penamaan calon esok di bilik gerakan SPR Sarawak pada Ahad. Turut kelihatan anggota SPR, Datuk Christopher Wan Soo Kee (kanan). Foto Bernama

KUCHING: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah siap sedia untuk mengendalikan proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-11 (PRN-11) pada Isnin.

Pengerusinya, Datuk Seri Mohd Hashim Abdullah berkata segala persiapan di 82 pusat penamaan calon berjalan lancar.

"Bagi memastikan kelancaran proses penamaan calon esok, kita (SPR) akan menempatkan petugas yang secukupnya bergantung kepada keluasan Dewan Undangan Negeri (DUN), selalunya dalam lingkungan 20 petugas di setiap pusat," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas meninjau bilik operasi SPR, di Pejabat SPR Sarawak, di sini Ahad.

Mohd Hashim berkata, beliau berpuas hati dengan persiapan yang dilakukan oleh SPR Sarawak termasuk pengoperasian bilik gerakannya yang akan dibuka sepanjang tempoh pilihan raya itu.

Katanya, bilik gerakan tersebut akan beroperasi 24 jam sehingga ke hari pengundian 7 Mei ini bagi memastikan segala pengurusan dan penyampaian maklumat berkaitan pilihan raya itu dapat berjalan lancar. - Bernama

SPR

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain