Azmin: Kerjasama PAS-Ikatan Tak Beri Kesan - Semasa | mStar

Azmin: Kerjasama PAS-Ikatan Tak Beri Kesan

SHAH ALAM: Kerjasama baharu yang dibentuk antara PAS dan Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan) tidak akan memberi apa-apa kesan buruk kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) atau Pakatan Harapan.

Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Azmin Ali berkata ia berikutan kedua-dua pihak berkongsi matlamat yang sama iaitu untuk membawa perubahan kepada landskap politik negara.

"Saya percaya niat mereka juga adalah untuk membawa perubahan dan pendirian PKR dari awal sentiasa bersikap terbuka, sedia untuk bekerjasama dengan mana-mana pihak atau individu yang bersedia untuk memulakan perubahan," kata Azmin yang juga Menteri Besar Selangor.

Azmin berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kerjasama yang ditandatangani antara PAS dan Ikatan pada Rabu.

Menjawab persoalan bagaimana blok pembangkang baharu akan berfungsi di Selangor yang masih mengekalkan PAS dalam pentadbiran negeri, Azmin berkata kerjasama dengan parti itu akan diteruskan.

"Ia sangat jelas bahawa walaupun kita mempunyai Pakatan Harapan yang ditubuhkan beberapa bulan lepas, kami akan masih mengekalkan kerjasama dengan PAS," kata Azmin.

Berdasarkan situasi berkenaan, Azmin berkata beliau tidak melihat masalah yang timbul di Selangor daripada kerjasama PAS-Ikatan.

Azmin Ali , PAS , Ikatan

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

Artikel Lain