Gangguan Bekalan Air Di Seremban, Jempol Pada 8-9 Mac - Semasa | mStar

Gangguan Bekalan Air Di Seremban, Jempol Pada 8-9 Mac

SEREMBAN: Beberapa kawasan di Seremban akan mengalami gangguan bekalan air selama 24 jam bermula pukul 10 pagi pada 8 Mac ini.


Ketua Bahagian Perhubungan Awam Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (SAINS), Norzita Ismail berkata ia berikutan kerja pengalihan paip di persimpangan Jalan Sungai Ujong ke persimpangan Jalan Labu di sini dan di kawasan perindustrian Arab-Malaysian, Nilai.

Menurutnya kerja pengalihan paip itu merupakan antara usaha berterusan SAINS dalam menambah baik dan meningkatkan mutu bekalan air demi kepentingan pelanggan pada masa hadapan.

Antara kawasan yang terlibat di Seremban ialah seluruh Seremban 2, seluruh S2 Height, Taman Mantau Indah, Oakland, Rasah Kemayan, kawasan perindustrian Arab-Malaysian, Taman Desa Saga dan Taman Desa Ria.

Selain itu, katanya beberapa kawasan di daerah Jempol turut mengalami gangguan bekalan air selama 24 jam mulai pukul 8 pagi hari yang sama berikutan kerja pembersihan di kolam imbangan Taisho, Bahau.

Antara kawasan terlibat di daerah Jempol ialah Bahau, Mahsan, Batu Kikir, seluruh kawasan Lui (Lui Barat, Timur, Selatan, Muda  and  Sg. Lui), Jalan BahauBatu Kikir, Jalan BahauKuala Jempol, Serting Tengah, Serting Hulu, Felda Raja Alias.

Feldajaya, Bandar Seri Jempol, sebahagian Rompin, Ladang Geddes, Kampung Serampang Indah, Kampung Sampo, Pusat Latihan Polis Ayer Hitam (PULAPAH), Pekan Jelai dan Bandar IOI Bahau.

Norzita berkata bekalan air akan disambungkan semula selepas waktu yang dinyatakan dan dijangka pulih secara berperingkat. 
Bagaimanapun, katanya beberapa kawasan tinggi dijangka mengalami tempoh pemulihan yang lebih lama.

Pelanggan yang memerlukan bantuan boleh menghubungi SAINS di talian bebas tol 1-800-88-6982.
gangguan bekalan air , Sains

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

Artikel Lain