Ibrahim Ali Tarik Balik Rayuan Terhadap Kolumnis The Star - Semasa | mStar

Ibrahim Ali Tarik Balik Rayuan Terhadap Kolumnis The Star

Ibrahim memutuskan untuk menarik balik permohonan rayuan terhadap Chun Wai (kanan).

PUTRAJAYA: Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali menarik balik permohonan rayuan terhadap kolumnis, Datuk Seri Wong Chun Wai untuk mengemukakan saman fitnah berhubung kenyataannya berkaitan pembakaran Bible.

Timbalan Pendaftar Mahkamah Rayuan, Harith Sham Mohamed Yasin dimaklumkan berhubung perkara itu.

Chun Wai yang juga Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Kumpulan Star Media Group Bhd pada 11 Mei berjaya dalam permohonan untuk membatalkan saman terhadapnya dan Star Publications (M) Bhd.

Peguam kedua pihak berkenaan, Yee Mei Ken berkata, pihaknya menerima surat bertarikh 5 Ogos daripada Messrs Adnan Sharida & Associates bagi menyampaikan arahan Ibrahim untuk menarik balik rayuan tanpa sebarang kos.

"Wong bersetuju dengan penarikan balik rayuan itu.

"Timbalan Pendaftar mengarahkan peguam Ibrahim untuk memfailkan notis untuk tidak meneruskan prosiding dalam masa dua minggu bagi menamatkan perkara ini," kata Mei Ken.

Peguam, Teh Soo Jin yang tampil mewakili Chun Wai dan Star Publications pada Khamis berkata, timbalan pendaftar telah meminta supaya kedua pihak menandatangani notis sebagai pengesahan keputusan menarik balik rayuan itu.

Beliau berkata, Adnan Seman yang mengetuai barisan peguam Ibrahim telah memaklumkan kepada timbalan pendaftar berhubung keputusan itu.

Adnan mengesahkan notis rayuan itu difailkan di pejabat pendaftar Mahkamah Rayuan pada 10 Jun.

Pesuruhjaya Kehakiman Mahkamah Tinggi Shah Alam, M. Gunalan menetapkan artikel yang ditulis Chun Wai menerusi kolum mingguannya, On The Beat tidak menyampaikan sebarang maksud menfitnah terhadap Ibrahim.

Ibrahim Ali , Wong Chun Wai , On The Beat

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.