Nazir Razak Tidak Terlibat Dengan Spekulasi Penubuhan Parti Baharu - Semasa | mStar

Nazir Razak Tidak Terlibat Dengan Spekulasi Penubuhan Parti Baharu

PETALING JAYA: Sebuah parti politik baharu dilaporkan sedang dibentuk, bagaimanapun Datuk Seri Nazir Tun Razak yang pada awalnya disebut-sebut dalam media sosial turut terlibat, sebenarnya tidak ada kena mengena dengan spekulasi tersebut.

Awal pagi ini, heboh di media sosial yang mengaitkan pengerusi CIMB Holdings Bhd itu dengan penubuhan parti politik baharu berkenaan malah menyebut yang Nazir kononnya telah mengadakan pertemuan dengan beberapa tokoh perniagaan di Britain dan Kuala Lumpur bagi membincangkan mengenai penubuhannya.

Laporan tersebut turut mengatakan bahawa Nazir telah menemui Ketua Pegawai Eksekutif Gerakan Kesederhanaan Global (GMM) Datuk Saifuddin Abdullah untuk menjadi 'wajah hadapan' parti berkenaan.

Menurut laporan itu lagi, walaupun Saifuddin dilihat sebagai seorang moderat tetapi ia tidak mempunyai pengaruh atau kekuatan yang diperlukan sebagai peneraju untuk meraih sokongan sebaliknya Nazir perlu menjadi penggerak utama atau usaha ini tidak akan terlaksana.

Nazir dan Saifuddin buat masa ini masih gagal dihubungi.

Isu berhubung penubuhan parti baharu ini muncul di tengah-tengah kemelut dan ketengangan dalam Pakatan Rakyat yang menyaksikan DAP pada Selasa mengisytiharkan Pakatan Rakyat telah terkubur.

Nazir Razak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

Artikel Lain