PM Sedia Berdialog Dengan NGO - Semasa | mStar

PM Sedia Berdialog Dengan NGO

Datuk Seri Najib Tun Razak
KUALA LUMPUR: "Saya sentiasa bersedia dan komited untuk berjumpa dan berdialog dengan badan-badan bukan kerajaan (NGO) bagi membicarakan perkara berkaitan negara dan masyarakat," kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana Menteri berkata: "Apapun perjumpaan dan dialog tersebut hendaklah berjalan dalam suasana yang tenang dan baik agar membawa kepada perbincangan yang berfaedah kepada kita semua.

"Jika kita ikhlas dan bersikap terbuka, perbincangan dan dialog boleh bawa kebaikan bersama," katanya dalam catatan terbaru di blog beliau NajibRazak.com.
Jumaat.

Najib berkata demikian berikutan pembatalan program dialog antara Perdana Menteri dan NGO bertajuk 'Nothing to Hide' anjuran Sukarelawan Peguam Malaysia (SukaGuam) yang telah dirancang diadakan pada 10 pagi ini di Dewan Tun Hussein Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini.

Sebelum itu, Pejabat Perdana Menteri dalam laman Facebooknya hari ini memaklumkan Najib tidak hadir pada program dialog itu kerana faktor keselamatan atas nasihat Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar. 

Sementara itu, Khalid pada sidang media petang ini memaklumkan keputusan mengarahkan program itu dibatalkan kerana polis terima maklumat adanya ancaman ketenteraman dan keamanan awam.

Berdasarkan maklumat itu, keputusan membatalkan dialog tersebut dibuat mengikut Seksyen 103 Kanun Prosedur Jenayah, kata Khalid.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain