DUN Johor Lulus Pindaan Rang Undang-Undang LPHJ - Semasa | mStar

DUN Johor Lulus Pindaan Rang Undang-Undang LPHJ

Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin (kiri) menunjukkan pindaan Rang Undang-Undang Lembaga Perumahan Dan Hartanah Johor (LPHJ) 2014 yang dibentangkan di Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor di Nusajaya, Isnin. Foto ABDUL RAHMAN EMBONG / THE STAR

NUSAJAYA: Pindaan terhadap Rang Undang-Undang Lembaga Perumahan dan Hartanah Johor (LPHJ) 2014 telah diluluskan sebulat suara di Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor pada Isnin.

Rang Undang-Undang itu diluluskan dengan undi majoriti 38 dari Barisan Nasional (BN) manakala 18 undi pembangkang walaupun terdapat bantahan daripada pembangkang yang meminta supaya ia dikaji dengan lebih lanjut.

Ia diluluskan pada pukul 5.20 petang selepas Dr Boo Cheng Hau (DAP-Skudai), Yeo Tung Siong (DAP-Skudai) dan Wong Shu Qi (DAP-Skudai) mencadangkan supaya keputusan untuk meluluskan pindaan Rang Undang-Undang itu ditangguhkan.

Hanya 29 undi diperlukan untuk meluluskan Rang Undang-Undang tersebut.

LPHJ , Rang Undang-Undang , DUN Johor

Artikel Berikut

MCMC: Penghina Agong Didakwa

Artikel Berkaitan

Klik

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

Artikel Lain

Wenger dapat tugas baharu di Fifa