Tiada Kompromi Terhadap Anggota Polis Jejas Imej Pasukan - KP Selangor - Semasa | mStar

Tiada Kompromi Terhadap Anggota Polis Jejas Imej Pasukan - KP Selangor

KUALA LUMPUR: Polis telah mengenal pasti identiti dua anggota pasukan keselamatan itu, dipercayai berada di bawah pengaruh alkohol ketika bertugas seperti, yang tersebar di laman sosial Facebook pada Ahad.

Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata mereka telahpun ditukar tempat penugasan serta-merta dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

Beliau bagaimanapun tidak memberi maklumat lanjut berkaitan kedua-dua anggota polis berkenaan dan ke mana mereka ditukar.

"Polis Diraja Malaysia (PDRM) memandang serius kesalahan yang dilakukan mana-mana anggota yang didapati mengabaikan tanggungjawab menjaga keselamatan masyarakat.

"Kita juga tidak akan melindungi dan berkompromi dengan pegawai dan anggota yang telah melakukan kesalahan yang boleh menjejaskan imej pasukan," katanya dalam catatan di laman Facebook PDRM.

Mohd Shukri juga meminta orang ramai menyalurkan maklumat jika mendapati mana-mana pegawai dan anggota polis melakukan kesalahan atau tidak menunjukkan tahap integriti yang sepatutnya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Tiada Caj Tambahan Bagi iKad - KDN

Artikel Berikut

Tiada Sekolah Tamil Akan Ditutup - Palanivel

Artikel Berkaitan

Artikel Lain