Kes Lelaki Pukul Isteri Di Dalam Butik, Selesai - Semasa | mStar

Kes Lelaki Pukul Isteri Di Dalam Butik, Selesai

IPOH: Kes pengusaha butik aksesori dan pakaian yang didakwa memukul dan mencederakan isterinya di dalam sebuah butik, selesai selepas,Mahkamah Majistret di sini, membenarkan si suami membayar kompaun RM2,500.

Majistret Suhaima Mohd Noor membenarkan Chik Foo Keong, 27, membayar kompaun itu kepada Amanda Fong Kim Yen, 20, secara berperingkat.

Dalam prosiding pada Rabu, peguam Dexter Mah Kok Leong yang mewakili Chik memberitahu mahkamah bahawa pasangan itu telah mencapai persetujuan untuk selesai secara damai dengan Chik bersetuju memohon maaf kepada isterinya atas kejadian yang berlaku.

"Chik turut memaklumkan akan bertanggungjawab atas apa yang berlaku dan bersetuju untuk membayar RM2,500 bagi kos perubatan, selain kedua-duanya akan menyelesaikan petisyen berhubung penceraian mereka tanpa sebarang tuntutan," kata peguam itu.

Peguam itu juga memberitahu bahawa dalam persetujuan itu sebarang nama pengadu iaitu isterinya yang bersangkut dengan Chik dalam perniagaan akan dibatalkan.

Peguam yang mewakili Amanda, Tan Sri Darshan Singh kemudian bersetuju dan mengesahkan semua perkara yang dinyatakan Mah itu telah diterima oleh Amanda untuk penyelesaian.

Dalam prosiding itu, kelihatan Chik memohon maaf kepada isterinya selepas mahkamah membenarkan permohonan Darshan supaya berbuat demikian.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Fadhli Ab Wahab.

Mengikut pertuduhan, pengusaha butik itu mengaku tidak bersalah melakukan serangan sehingga mendatangkan kecederaan terhadap isterinya di Butik Amanda & Co, Ipoh Garden South di sini pada 4 petang, 23 Ogos 2012 mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan.

Sebelum ini, akhbar melaporkan pendedahan rakaman litar tertutup (CCTV) yang dimuat naik menerusi laman sosial Facebook Amanda Fong, menunjukkan seorang lelaki memukul dan mencederakannya. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Januhairy trend bela, warnakan bula ketiak