Dua Pelajar Renaco Marin Maut Dalam Nahas Di Kemaman - Semasa | mStar

Dua Pelajar Renaco Marin Maut Dalam Nahas Di Kemaman

KEMAMAN: Dua sahabat maut selepas motosikal yang dinaiki dirempuh sebuah lori treler di Kilometer 155.5 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhampiran Jambatan Geliga di sini, Ahad.

Mohd Ezrein Fitri Shaiful dari Melaka dan Mohd Shaufiq Shahfuan Soilin dari Sabah, yang juga pelajar Institut Pendidikan dan Latihan Renaco Marin, meninggal dunia di tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Kemaman Supt Che Suza Che Hitam berkata kemalangan itu berlaku pada kira-kira 3.30 petang apabila lori berkenaan, yang menghala ke arah Kuantan, dipercayai hilang kawalan dan melanggar motosikal mangsa.

Beliau berkata mangsa dalam perjalanan pulang ke asrama yang terletak kira-kira enam kilometer dari lokasi kejadian selepas selesai mengikuti kelas mereka pada Ahad.

"Namun ketika dalam perjalanan pulang motosikal yang ditunggang Mohd Ezrein dirempuh lori berkenaan dan menyebabkan kedua-dua mangsa terseret dan terperosok berhampiran lori," katanya.

Che Suza berkata kemalangan itu menyebabkan kesesakan teruk di Jambatan Geliga kerana keadaan lori terbabit yang merintangi jalan raya dan polis terpaksa menutup laluan ke Kuala Terengganu, yang dilencong ke Mak Lagam manakala satu lorong dibuka untuk laluan ke Kuantan.

Beliau berkata berikutan kejadian itu, satu laporan dibuat pemandu treler berkenaan, Syed Izzudin Syed Mat Zain, 34, dari Kuantan, di Ibu Pejabat Polis Daerah Kemaman malam Ahad. - BERNAMA

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

MMA cabar ego Zul Ariffin

'Rapunzel' tak potong rambut 28 tahun