PAS Persoal Peruntukan Kecil Kerajaan Pusat - Semasa | mStar

PAS Persoal Peruntukan Kecil Kerajaan Pusat

YAN: PAS mendakwa Barisan Nasional (BN) ketandusan dana apabila hanya mengumumkan peruntukan keseluruhan sebanyak kira-kira RM15.15 juta bagi pembangunan projek di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau.

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, jumlah berkenaan adalah lebih rendah berbanding ketika BN berhadapan Pilihan Raya Kecil Kuala Besut pada Julai lalu.

"Sehingga kini pemantauan kami mendapati Umno dan BN masih menggunakan senjata tradisi mereka dengan mengumumkan pelbagai bantuan segera kepada pengundi di Sungai Limau.

"Namun pimpinan Umno dan BN tidak menunjukkan keghairahan mereka kerana sudah ketandusan dana," katanya di sini, Jumaat.

Mahfuz yang juga Pengarah Jawatankuasa Induk PAS PRK Sungai Limau menggunakan perbandingan PRK Kuala Besut apabila kerajaan Persekutuan dilaporkan mengumumkan peruntukan projek pembangunan sebanyak RM377 juta.

Sebelum ini Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan beberapa peruntukan termasuk sebanyak RM1.3 juta kepada 13 sekolah di kawasan DUN Sungai Limau.

Selain itu, Timbalan Perdana Menteri turut mengumumkan peruntukan sebanyak RM118,000 untuk tiga persatuan guru Kelas Al Quran dan Fardu Ain (Kafa), guru takmir dan persatuan pegawai masjid di DUN Sungai Limau.

Ia termasuk peruntukan sebanyak RM10,000 kepada setiap persatuan terbabit.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

PAS Sasar Menang Majoriti Mudah 500 Undi

Artikel Berkaitan

Artikel Lain