Beri Perlindungan Kepada Suspek Kes Pegawai Bank Dibunuh, Satu Kesalahan - Polis - Semasa | mStar

Beri Perlindungan Kepada Suspek Kes Pegawai Bank Dibunuh, Satu Kesalahan - Polis

KUANTAN: Polis memberi amaran kepada orang ramai bahawa memberi perlindungan kepada suspek yang terlibat dlaam kes pembunuhan pegawai operasi bank, Norazita Abu Talib merupakan satu kesalahan dan mereka yang tahu di mana suspek berada perlu segera melaporkannya kepada pihak berkuasa.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Mohd Bakri Zinin mengingatkan oran ramai bahawa tindakan melindungi suspek merupakan satu kesalahan kerana dia sangat berbahaya kerana memiliki senjata api.

"Suspek merupakan individu yang berbahaya dan boleh mencederakan orang awam.

"Dia mempunyai senjata api dan adalah satu kesalahan jika ada individu yang memberikan perlindungan kepada suspek," katanya kepada pemberita selepas merasmikan perhimpunan Pegawai Kanan Polis ke-86 di sini pada Selasa.

Mohd Bakri berkata sekiranya orang ramai melihat ada individu yang mencurigakan berada di kampung atau kawasan kediaman, mereka harus segera menghubungi pihak polis.

Beliau berkata setakat ini belum ada keperluan untuk pihak polis mendapatkan bantuan daripada polis antarabangsa (Interpol) untuk mengesan suspek.

"Pada masa ini, pasukan petugas kita telah bekerjasama dengan polis di semua kontigen seluruh negara termasuk kawasan sempadan, agar suspek tidak boleh menyusup keluar ke negara jiran," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi