Warga Singapura Maut Motosikal Berkuasa Tinggi Terbabas - Semasa | mStar

Warga Singapura Maut Motosikal Berkuasa Tinggi Terbabas

KUANTAN: Hasrat seorang warga Singapura mahu menghabiskan percutian bersama tujuh rakan berakhir dengan tragedi apabila dia terbunuh setelah motosikal berkuasa tinggi jenis Yamaha FJR yang ditunggangnya terbabas dan terjatuh ke dalam semak di Km 8, Jalan Sungai Koyan-Tersang, Kuala Lipis Jumaat.

Dalam kejadian 5.30 petang itu, mangsa Ooi Hong Kim, 61, maut di tempat kejadian selepas dipercayai mengalami kecederaan parah di kepala.

Difahamkan mangsa ketinggalan jauh di belakang daripada rakan-rakannya sebelum mangsa hilang kawalan dan terbabas.

Ketua Polis Daerah Kuala Lipis Supt Abdul Razak Hassan berkata perkara itu disedari seorang rakannya Lee Liang Shin Melvin, 34, apabila dia menyedari mangsa belum lagi muncul bersama mereka.

"Berikutan itu rakan-rakannya berpatah semula untuk mencari mangsa sebelum mereka terserempak dengan sekumpulan penduduk kampung yang sedang membantu mangsa.

"Mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian. Mayatnya kemudian dibawa ke Hospital Kuala Lipis," katanya ketika dihubungi, Sabtu.

Mangsa dan rakan-rakanya dilaporkan dalam perjalanan menghala ke Ipoh dari Singapura melalui Sungai Koyan.

Lee berkata mayat mangsa akan dihantar pulang ke Singapura selepas selesai bedah siasat di Hospital Kuala Lipis. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Manchester United pecat Mourinho!