Polis Cari Empat Pekerja Myanmar Bantu Siasatan Kes Mayat Dalam But Kereta - Semasa | mStar

Polis Cari Empat Pekerja Myanmar Bantu Siasatan Kes Mayat Dalam But Kereta

IPOH: Polis mencari empat pekerja Myanmar bagi membantu siasatan kes culik dan pembunuhan dua lelaki yang mayatnya ditemui dalam but kereta di kawasan rehat Alor Pongsu dari arah selatan.

Ketua Polis Daerah Kerian Superintendan Fauzi Mat Nayan berkata empat lelaki tersebut adalah Chikoko, 29, Myo Lwin, 25, Aung Ko Lat,24, dan Ah Keow,25.

Beliau berkata kesemua mereka pernah bekerja di sebuah kilang perabot di Lot 604, Luar Perkampungan Jawi di Sungai Bakap, Pulau Pinang.

"Mereka telah berhenti pergi ke kilang sejak 2 Oktober, tetapi kita percaya mereka masih berada di negara ini," katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah Kerian, Rabu.

Dilaporkan bahawa Seu Hong Chee, 19, dan Ting Chin Liong, 28, ditemui mati di dalam but kereta di kawasan rehat Alor Pongsu pada 4 Oktober lalu.

Mayat mereka ditemui diikat dengan tali dan kepala mereka dibungkus dalam beg plastik.

Mereka dipercayai telah diculik di Pulau Pinang dan telah dilaporkan hilang pada 2 Oktober oleh seorang rakan.

Supt Fauzi berkata, hanya dua daripada empat pekerja asing yang sedang dicari polis untuk mempunyai pasport apabila mereka memasuki negara ini dua tahun lalu.

"Kami berharap orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai mereka boleh menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Kerian di 05-7217 007," katanya.

Dalam satu lagi kes tidak berkaitan, Supt Fauzi berkata polis telah melumpuhkan satu sindiket pengedaran dadah selepas menahan empat individu berusia antara 37 dan 56 tahun pada hari Ahad.

Beliau berkata suspek datang dari bahagian utara Semenanjung, dan seorang daripada mereka mempunyai rekod berkaitan dadah.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Coklat tumpah, panggil bomba!

Mas Ermieyati sertai Bersatu

Pilu tiga ibu rayu anak pulang