Keputusan Pemilihan Saya Umno Johor Seawal 4 Petang - Semasa | mStar

Keputusan Pemilihan Saya Umno Johor Seawal 4 Petang

JOHOR BAHARU: Keputusan pemilihan yang melibatkan tiga sayap parti di 26 bahagian Umno di Johor esok dijangka akan diperoleh seawal pukul 5 petang.

Ketua Penerangan Umno Johor Datuk Samsolbari Jamali berkata sebanyak 780 petugas parti dan sukarelawan akan bertugas untuk memastikan kelancaran perjalanan mesyuarat di 26 bahagian berkenaan. "Kita jangka keputusan pemilihan akan diperoleh paling awal pukul 5 petang dan ia akan diumumkan di setiap bahagian yang terlibat," katanya kepada Bernama di sini Jumaat.

Beliau turut mengingatkan semua anggota perwakilan agar menghadiri mesyuarat pemilihan esok menyarankan agar mereka menggunakan sebijak mungkin hak yang ada pada mereka untuk memilih pemimpin yang difikirkan layak untuk menerajui sayap parti.

Antara yang menjadi tumpuan esok ialah mesyuarat pemilihan Umno Bahagian Kluang yang menyaksikan Ketua Wanita Umno Negeri Datuk Syarifah Azizah Syed Zain dicabar anggota Jawatankuasa Wanita Bahagian Kluang Haslina Mohd Dom untuk jawatan Ketua Wanita Umno bahagian itu.

Ia merupakan satu-satunya jawatan dipertandingkan dalam sayap Wanita di peringkat bahagian itu kerana semua calon untuk jawatan lain menang tanpa bertanding.

Sementara itu penyandang Ketua Wanita Umno Pasir Gudang Datuk Normala Abdul Samad yang juga anggota parlimen kawasan itu pula akan dicabar oleh Naib Ketua Wanita Bahagian Shahriah Ismail yang juga Ketua Wanita Umno Cawangan Mawar Utama.

Paling sengit ialah pemilihan untuk jawatan ketua Pemuda bahagian yang menyaksikan 21 daripada 26 bahagian akan ada pertandingan. Umno Bahagian Mersing menampilkan lima calon, yang paling banyak, menawarkan diri bertanding untuk jawatan itu.

Untuk perebutan jawatan ketua Puteri bahagian pula, hanya lapan bahagian akan menyaksikan pertandingan - Bahagian Sekijang, Bakri, Batu Pahat, Kluang, Tenggara, Kota Tinggi, Pasir Gudang dan Kulai - manakala bahagian lain semua calon menang tanpa bertanding. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Khairy, Shahrizat Dijangka Pertahan Jawatan

Artikel Berkaitan

default image

Calon BN, PAS Bertembung Raih Undi

default image

Inti Pati Bajet 2014

Klik

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

Artikel Lain

Nelayan temui duit dalam perut ikan

Messi gantung but 2021?