Lelaki Hadapi Tuduhan Bunuh Dan Cubaan Bunuh - Semasa | mStar

Lelaki Hadapi Tuduhan Bunuh Dan Cubaan Bunuh

IPOH: Seorang lelaki didakwa di Mahkamah Majistret di sini Jumat terhadap tuduhan membunuh seorang lelaki dan turut menghadapi pertuduhan cubaan membunuh dua lelaki lain Julai lepas.

Lee Meng Boon, 35, didakwa membunuh Jasrafveendeerjeet Singh, 25, di hadapan Kedai Makanan dan Minuman Sun Heng di No 350, Lebuh 5, Kampung Simee pada 10.15 malam, 28 Julai lepas.

Tiada pengakuan direkodkan daripada tertuduh ketika pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Nur Melati Diana Abdul Wahab, yang didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori.

Lee juga didakwa di Mahkamah Sesyen di sini terhadap dua pertuduhan cubaan membunuh Sarbjit Singh a/l Harder Singh, 28, dan Kok Loo Kong, 55, pada masa dan tempat yang sama.

Tertuduh mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Madihah Hairullah dan tiada jaminan ditawarkan.

Dia didakwa mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan bagi kedua-dua pertuduhan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun, jika sabit kesalahan.

Di Mahkamah Majistret berasingan, Lee turut didakwa mengedar 2,973 gram dadah jenis Eramin 5 di No 27, Medan Bercham Selatan 4, Taman Syukor, di sini pada 12.35 malam, 24 Ogos lepas.

Dia didakwa bersama-sama Quek Kar Loong, 34, Aw Chee Seng, 45, dan Rusli Deraman, 52.

Tiada pengakuan direkodkan ketika pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Suhaima Mohd Noor.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 yang membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Pendakwaan bagi kes berkenaan masing-masing dilakukan Timbalan Pendakwa Raya S.Kavitha, Nadia Isa dan Muhammad Fauzi Md Yusof.

Mahkamah menetapkan 20 November untuk sebutan semula kesemua kes itu. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

'Pendaki Bikini' ditemui mati kesejukan

Jutawan ditembak mati di luar rumah mewah

PFA lepaskan Muhammad Zafuan serta-merta

Maut terlebih makan durian