Jawatankuasa Pemantau Umno Pahang Terima Aduan Nama Anggota Hilang - Semasa | mStar

Jawatankuasa Pemantau Umno Pahang Terima Aduan Nama Anggota Hilang

ROMPIN: Jawatankuasa Pemantau Umno Pahang menerima aduan terdapat kalangan anggota Umno di beberapa bahagian kehilangan hak sebagai pemilih selepas nama mereka tidak disenarai.

Pengerusinya, Datuk Seri Abdul Jabbar Ibrahim berkata sebagai tindakan susulan, aduan itu dipanjangkan kepada Umno pusat kerana pasukan pemantau tidak mempunyai kuasa bagi menyelesaikan masalah berkenaan.

"Sebaliknya, peranan dan tanggungjawab pasukan pemantau hanya memastikan proses penamaan calon dan pengundian pemilihan peringkat Bahagian dan Anggota Majlis Tertinggi yang akan diadakan pada 21 dan 28 Sept ini berjalan lancar.

"Bagi memastikan proses itu berjalan lancar, kita akan membuka lebih banyak kaunter bagi proses penamaan calon dan pengundian kelak," katanya kepada pemberita di sini.

Beliau juga berkata jawatankuasa berkenaan bersiap sedia bagi memastikan proses penamaan calon dan pengundian berjalan lancar.

Katanya, semua pengerusi dan anggota jawatankuasa pemantau di peringkat bahagian dilantik dan diberi taklimat tentang format baharu pemilihan. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Saya tak kenal wanita itu" - Issey