Keselamatan Sempadan Diperketat Tangani Penyeludupan - Wan Junaidi

KUCHING: Kawalan keselamatan di sempadan Sarawak-Kalimantan Barat, Indonesia akan diperketat dengan kerjasama pasukan keselamatan Malaysia dan Indonesia dalam usaha mengekang jenayah rentas sempadan, terutama penyeludupan.

Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata isu itu antara yang akan dibincang pada dua mesyuarat peringkat menteri keselamatan dalam negeri negara-negara Asean yang dijadualkan bulan depan di Brunei dan Laos.

Harga barangan keperluan asas di Malaysia murah kerana kerajaan memberi subsidi dan ini menyebabkan barangan terbabit sering diseludup keluar, katanya kepada pemberita di sini, Jumaat.

Menurutnya selain penyeludupn barangan, isu pemerdangan manusia turut menjadi tumpuan dalam kes jenayah rentas sempadan. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain