'Kalau Ada Perebutan Jawatan Presiden, Ok Saya Terima' - Palanivel - Semasa | mStar

'Kalau Ada Perebutan Jawatan Presiden, Ok Saya Terima' - Palanivel

PUTRAJAYA: "Saya tidak mahu komen mengenai perebutan jawatan tertinggi MIC...kalau ada (perebutan jawatan presiden) ok saya terima, kalau tiada pun, tidak mengapa," kata Presiden MIC Datuk Seri G. Palanivel.

Itu jawapan ringkas beliau bagi mengulas dakwaan timbalannya Datuk Seri Dr S. Subramaniam akan mencabarnya pada pemilihan jawatan tertinggi MIC itu yang dijadualkan September ini.

Katanya beliau enggan mengulas lanjut mengenai perebutan jawatan presiden dan timbalan presiden.

Palanivel yang juga Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar berkata demikian pada sidang media selepas melakukan rakaman ucapan 'Selamat Hari Raya Aidilfitri' dengan Radio Televisyen Malaysia (RTM) di pejabatnya di sini Selasa.

Selain perebutan kerusi presiden, Naib Presiden MIC Datuk M. Saravanan turut dikatakan berminat bertanding jawatan timbalan presiden pada pemilihan tersebut.

Palanivel berkata mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) MIC pada Jun lepas telah menetapkan pemilihan bagi jawatan presiden parti pada 22 September depan dan 1 September sebagai hari penamaan calon.

"Pemilihan jawatan timbalan presiden, tiga naib presiden dan kesemua anggota CWC pula akan diadakan pada bulan November atau Disember," katanya.

Kali terakhir MIC mengadakan pemilihan parti ialah pada 2009 yang menyaksikan Datuk Seri S.Samy Vellu menang jawatan presiden tanpa bertanding.

Pemilihan bagi semua jawatan tertinggi MIC diadakan tahun ini selepas parti itu dinasihati Pendaftar Pertubuhan (ROS) untuk berbuat demikian. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Neymar terus kekal di PSG?