Empat Lelaki Culik Remaja Berhubung Paparan Blogger Seks Ditahan Reman - Semasa | mStar

Empat Lelaki Culik Remaja Berhubung Paparan Blogger Seks Ditahan Reman

SHAH ALAM: Empat lelaki yang dipercayai menculik seorang remaja lelaki sebagai tindakan membalas dendam terhadap paparan sensitif di Facebook oleh blogger seks kontroversi, telah ditahan reman.

Selangor bertindak Pemangku Ketua Polis Selangor Datuk A.Thaiveegan berkata mereka telah ditahan reman sehingga 22 Ogos untuk memudahkan siasatan lanjut berhubung kes penculikan Ng Mun Tatt.

"Kami telah mengklasifikasikan kes itu di bawah Seksyen 363 Kanun Keseksaan kerana menculik," katanya kepada pemberita selepas melancarkan program pengedaran buku Thirukural di ibu pejabat polis negeri di sini Rabu.

Dalam sidang akhbar pada Rabu, Ng menafikan penculikannya berkaitan dengan komen sensitif dibuat oleh blogger seks Alvin Tan dan Vivian Lee.

Dia yang berusia 24 tahun itu berkata dia telah diculik semata-mata untuk tujuan memeras wang daripada keluarganya.

Dilaporkan bahawa empat orang telah ditangkap kerana didakwa menculik, memukul dan membogelkan seorang remaja lelaki yang dikatakan menghina Islam.

Suspek ditahan di lokasi berasingan di Petaling Jaya, Ampang dan Bukit Jalil.

Pada Selasa, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, mangsa yang bekerja sebagai jurujual di sebuah kedai telefon bimbit di Subang Jaya, telah ditulis mengenai kenyataan menghina di seluruh badannya sebelum ditinggalkan di tepi jalan di Setiawangsa pada Isnin.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain