Umno Disaran Laksana Perubahan Tawan Golongan Muda - Mubarak

KUALA LUMPUR: Umno perlu melaksanakan perubahan termasuk menggunakan pendekatan baharu yang mampu menawan golongan muda yang kebanyakannya berpendidikan tinggi dan celik teknologi maklumat.

Presiden Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) Tan Sri Abdul Aziz Rahman berkata langkah itu juga boleh membantu Umno untuk mengetahui dan memahami kehendak golongan muda.

"Anak muda sekarang berilmu tinggi dan mahir dengan teknologi...cuba dekati mereka dengan cara lebih santai.

"Oleh itu, Umno perlu agresif dan serius melaksanakan perubahan untuk memenangi hati mereka kerana terdapat kira-kira 7 juta pengundi muda pada pilihan raya umum ke-14 berbanding 3.9 juta orang pada PRU ke-13," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tertinggi Mubarak di sini Khamis.

Beliau berkata daripada pemerhatian Mubarak, golongan muda negara ini mahukan kerajaan yang berintegriti, bebas rasuah dan sentiasa mendekati rakyat.

Berikutan itu, Abdul Aziz berkata Mubarak mahu membantu Umno dalam hal ini dengan menganjurkan seminar berhubung kelangsungan kuasa politik orang Melayu di Johor Baharu pada Ogos depan.

Seminar itu akan dihadiri lebih 400 perwakilan Mubarak dan Badan-badan Bukan Kerajaan (NGO) berkaitan politik, katanya.

Kira-kira 100 anggota Mubarak menunaikan Solat Hajat selepas solat Isyak malam Khamis, sempena perpindahannya dari Menara Dato' Onn ke pejabat baharu di Bangunan Umno lama, di Jalan Tuanku Abdul Rahman. - BERNAMA

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Artikel Lain